22.08.2010 10:39

Zemanta na vseh največjih blogerskih platformah

Strateško sodelovanje ljubljanskega podjetja z WordPress.com

Podjetje Zemanta, s sedežema v New Yorku in Ljubljani je objavilo novo poslovno sodelovanje s podjetjem Automattic iz San Francisca, ki upravlja popularno storitev WordPress.com. Zemantina orodja za objavljanje spletnih vsebin so po novem dostopna vsem uporabnikom storitve WordPress.com, najbolj uglednega blogerskega omrežja na svetovnem spletu.

Partnerstva z globalnimi ponudniki storitev so za uspeh mladega podjetja izjemno pomembna. “S tem smo osvojili še tretje od treh največjih zbirališč blogerjev,” pravi direktor Boštjan Špetič, in nadaljuje: “veliko energije smo investirali v gradnjo odnosov z vodilnimi podjetji na trgu in sedaj lahko preko naše partnerske mreže naše storitve enostavno uporablja 30% vseh blogerjev na svetu.”

Zemanta svojim uporabnikom, blogerjem, priporoča zanimive vsebine, ki jih le-ti lahko uporabijo v svojih člankih. S tem sodelujejo v omrežju vsebin, ki ga Zemanta trži podobno kot so to nekoč počeli časopisi. Med strankami Zemante so danes medijske organizacije kot so Yahoo, Hachette (lastniki Elle Magazine) in AOL, med najbolj vidnimi uporabniki pa najdemo Washington Post, Wired, Discovery in UNESCO.

Podjetje, ki ima glavni razvojni center v Ljubljani, je prejelo že več mednarodnih priznanj za tehnološko odličnost. Nazadnje aprila letos, ko je neodvisna medijska organizacija Viewchange iz Los Angelesa, ki jo podpira Bill and Melinda Gates Foundation, označila Zemanta storitve za “vodilne na trgu semantičnih tehnologij”, v konkurenci podjetji kot so Reuters in Yahoo. “V preteklih treh letih smo neprestano vlagali tako v gradnjo produkta kot v odnose z največjimi igralci na trgu” razlaga tehnični direktor Andraž Tori. “Vztrajnost zdaj daje rezultate, a to nikakor ne pomeni, da smo z razvojem zaključili. Še naprej bomo na tehnološkem robu tehnologij za razumevanje naravnega jezika in prav ponosni smo, da to počnemo z domačim znanjem, saj imamo v Sloveniji zares dobre raziskovalce in inžinirje” je še povedal.

Kljub globalni krizi se mlado podjetje prebija v sam svetovni vrh. Zemanta je v začetku julija najavila tudi sodelovanje s svetovnim velikanom Google in njihovo platformo Blogger.com. To sodelovanje že kaže tudi prve ugodne poslovne rezultate.

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Srebrni partner