Računalništvo, telefonija
20.02.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiv radar za zanesljivo zunanje varovanje

.. Radar DS-PRI120 podjetja HIKVISION je idealna rešitev za varovanje zunanjih površin. Ena njegovih odlik je, da dejansko pokrije celoten prostor tudi v najslabših vremenskih pogojih ..
Zmogljiv radar za zanesljivo zunanje varovanje
Zmogljiv radar za zanesljivo zunanje varovanje

3000 kvadratnih metrov? Ni problema

Horizontalni radar pokriva kot 100 stopinj in ima 120 metrov dosega, tako da lahko pokrije površino približno 3000 kvadratnih metrov. Ta vrhunska rešitev je, kot že rečeno, kot nalašč za pristanišča, letališča in velika odprta industrijska območja.

Poleg tega lahko uporabnik določi do osem območij, za katera posebej nastavi, kaj se zgodi, ko radar na njih zazna tujek oziroma nekaj, na kar mora opozoriti uporabnika. Ta območja so označena z “pre-alarm zone” ali “alarm zone.” Ko radar zazna tujek v prvem, na primer opozori uporabnika. Če ta nadaljuje pot v “alarm zone” pa sproži alarm. Kaj natanko se zgodi, določi uporabnik v nastavitvah. Radar lahko naenkrat zazna do 32 tujkov, ki hkrati vstopijo na varovano območje in sledi njihovi poti.

Brez lažnih alarmov

Prav tako praktično skoraj ni možnosti za lažne alarme, saj z nastavitvami določite občutljivost, torej kaj bo radar zaznal in česa ne. Lahko izbiramo tudi med več prilagojenimi načini zaznavanja. Način za grmičevje je na primer prilagojen območjem, ki so obdana z gozdom, tako da odstrani lažne alarme, ki bi se lahko pojavili zaradi premikanja listja ali močnega dežja. Način odprtega območja je kot nalašč za velika odprta območja, kot so pristanišča in podobno. V načinu po meri lahko uporabnik natančno določa vrsto nastavitev glede na svoje potrebe.

Povezava s kamerami

Povezan je lahko tudi s sistemom kamer, ki se usmerijo na območje, kjer radar zazna nepredvideni dogodek. Tako lahko varnostni sistem z do štirimi kamerami ne le določi lokacijo vsiljivca ali vsiljivcev, temveč jih lahko s kamerami tudi vizualno preveri.

Prav tako je mogoče tako kamere kot tudi radarje namestiti na različnih lokacijah. Patentirana povezava podjetja HIKVISION je edinstvena, uporabnikom omogoča ogled in natančno sledenje ter snemanje več ciljev hkrati.

Radar podjetja HIKVISION je vodoodporen (standard IP67), odporen je tudi na udarce, brez težav pa bo deloval na temperaturi od -40 pa vse do 65 stopinj Celzija.

Čeprav danes na trgu dobimo izredno kakovostne kamere, ki nudijo varnost, o kateri smo lahko nekoč le sanjali, tudi kamere niso vsemogočne, prav zato je radar idealna rešitev, ki se ji nepridipravi ne bodo mogli izogniti. Gosta nizka megla ali drugi ekstremni pogoji ga namreč ne bodo mogli onemogočiti. Radar podjetja HIKVISION je torej najbolj učinkovita rešitev, ki nam zagotavlja varovanje zunanjih površin v vseh pogojih.

Več informacij najdete na www.mars-commerce.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več