Računalništvo, telefonija
25.05.2018 15:30

Deli z drugimi:

Share

Znana žirija jubilejnega Zlatega bobna

Znana žirija jubilejnega Zlatega bobna
Znana žirija jubilejnega Zlatega bobna

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben letos praznuje 25. obletnico in se v ta namen vrača nazaj na slovensko obalo, v svoj prvi dom – Portorož. Festival bo potekal med 17. in 19. oktobrom v hotelu Slovenija, ne prinaša pa samo spremembe v lokaciji, ampak tudi prenovljen tekmovalni program. Prijavljena dela bo pregledovalo in ocenjevalo 22 vrhunskih mednarodnih strokovnjakov, pod vodstvom dolgoletnih prijateljev Zlatega bobna – Adriana Botana in Jaimeja Mandelbauma.


Spremembe v tekmovalnem programu

Tekma Zlatega bobna ostaja razdeljena na dve tekmovalni sekciji, vendar sta ti veliko bolj razširjeni, kot sta bili nekoč tekmovalni sekciji Najboljše delo in Najboljša praksa. Zdaj sta naslovljeni veliko bolj funkcionalno, in sicer z vprašanjema; ZAKAJ je bilo delo razvito? – in KAJ to delo je? Tekmovalna sekcija KAJ bo prepoznala in nagradila najboljše rešitve in najučinkovitejše izvedbe, medtem ko bo tekmovalna sekcija ZAKAJ iskala temeljne razloge različnih komunikacijskih praks. Obe tekmovalni sekciji sta razdeljeni v skupine in kategorije, ki odražajo najnovejše trende v oglaševalski in kreativni industriji.


Stojan Pelko, podpredsednik tekme Zlatega bobna v prenovljeni tekmovalni sekciji imenovani ZAKAJ (WHY section) vidi: »določen znak časa, ki postavlja temeljna vprašanja poklicne etike in družbene odgovornosti, le-ta pa presega zgolj funkcionalnost oglaševanja.« To gre z roko v roki s še eno novostjo letošnjega tekmovalnega programa – dela, povezana z družbeno odgovornostjo in dobrodelnostjo, bodo prvič letos združena v novo kategorijo v tekmovalni sekciji ZAKAJ, imenovano Social Good.


Adrian Botan je predsednik žirije tekmovalne sekcije ZAKAJ

Adrian Botan je globalni izvršni kreativni direktor, McCann Worldgroup, in predsednik evropskega sveta za kreativno vodstvo. Adrian kot predsednik McCannovega evropskega kreativnega sveta in globalni izvršni kreativni direktor za Nestlé danes sebe vidi še kot večjega izzivalca in verjame, da je to edino zdravo vedenje v poslu, ki je nagnjeno k disrupciji in ponovitvam kreativnosti. To je duh, za katerega se je odločil, da ga vcepi v McCannove evropske pisarne, skupaj z neomajno iznajdljivostjo in podjetnostjo.


Adrianu se bodo v žiriji ZAKAJ pridružili še Arina Avdeeva, izvršna direktorica in ustanoviteljica, Friends Moscow, Rusija, Ali Batı, glavni kreativni direktor, Leo Burnett Bucharest, Madžarska, Arda Erdik, predsednik in izvršni kreativni direktor, Tribal Worldwide İstanbul, Turčija, Bernd Fliesser, glavni kreativni direktor, JANDL (Vienna/Bratislava/Prague), Slovaška, Beata Hives, glavna direktorica operacij, Uniomedia Communications, Madžarska, Jakub Korolczuk, izvršni kreativni direktor, Grey Group Poland, Poljska, Žarko Sakan, generalni direktor, New Moment New Ideas Company, Srbija, Maya Sharan, podpredsednica kreative, TBWA/YEHOSHUA, Izrael, Cristiana Zito, vodja strategije, DDB Barcelona, Španija. V žiriji bo tudi slovenski predstavnik – Mitja Tuškej, generalni direktor, Direct Media, in strateg blagovne znamke, Formitas BBDO, Slovenija.


Žirijo tekmovalne sekcije KAJ bo vodil Jaime Mandelbaum

Jaime Mandelbaum je glavni kreativni direktor pri Y&R Europe na Češkem, kjer je odgovoren za nadzor nad kreativnimi deli vseh evropskih pisarn mreže Y&R. Po le enem letu v tej vlogi je bila mreža Y&R imenovana za regionalno mrežo leta na festivalu Cannes 2017. Je govorec na dogodkih o inovacijah in kreativnosti po svetu ter je bil član žirij vseh večjih oglaševalskih festivalov. Njegova dela so bila nagrajena na Kanskih levih, ADC New York, The One Show, D&AD, Clios, London International, Eurobest, NY Festivals in ADC Europe.


Jaimeju se bodo pri ocenjevanju kreativnih del v tekmovalni sekciji KAJ pridružili še Izabela Albrychiewicz, generalna direktorica, Wavemaker Poland, Poljska, Susana Albuquerque, kreativna direktorica, Uzina, Portugalska, Sami Basut, kreativni direktor, Manajans/JWT Turkey, Turčija, Alexey Fedorov, izvršni kreativni direktor, BBDO Moscow, Rusija, Wolfgang Kindermann, kreativni direktor, isobar Vienna, Avstrija, Nataliya Morozova, generalna direktorica, Havas Group Ukraine, Ukrajina, Maria Milusheva, kreativna direktorica in partnerica, Noble Graphics TBWA, Bolgarija, Alessandro Sabini, glavni kreativni direktor, McCann Worldgroup Italy, in globalni kreativni direktor za Nespresso, Italija, Martin Svetlík, digitalni kreativni direktor, McCann Prague, Češka, Jan Teulingkx, globalni kreativni direktor, Saatchi & Saatchi, Španija.

Več o Zlatem bobnu na www.goldendrum.com.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več