Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

17.10.2019      8:48
Golden drum

Znani so finalisti 26. Zlatega bobna

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben najavlja finaliste še preden odpira svoja vrata danes, 17. oktobra. Skupno 1150 kreativnih rešitev sodeluje v tekmovalnem programu festivala, 883 v uradni tekmi Zlatega bobna, 267 pa na Tekmovanju za mlade kreativce. Žirija tekmovalnih sekcij KAJ in ZAKAJ je med finaliste uvrstila 204 dela, zmagovalci pa bodo razglašeni na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad, ki bo v portoroškem Hotelu Slovenija v petek ob 20.30.

Dela, prijavljena v tekmovalno sekcijo KAJ je ocenjevala žirija pod vodstvom Tiffany Rolfe, izvršne podpredsednice in glavne kreativne direktorice pri R/GA v ZDA.

Najboljše rešitve in implementacije so skupaj s Tiffany so v sekciji KAJ iskali še:

Yasmina Baz, regionalna kreativna direktorica, Leo Burnett Bejrut, Libanon, Michal Belej, pridruženi kreativni direktor, Istropolitana Ogilvy, Slovaška, Karolina Galácz, kreativna direktorica, DDB Budimpešta, Madžarska, Eric Groza, kreativni direktor, TBWA\Moskva, Rusija, Gürkan Gürel, kreativni direktor, Tick Tock Boom, Turčija, Bartek Klimaszewski, kreativni direktor, McCann Worldgroup, Poljska, Marin Kostov – Muro, izvršni kreativni direktor in partner, All Channels Communication Group, Bolgarija, Cătălin Rusu, glavni kreativni partner in glavni izvršni direktor, Rusu+Borțun Bukarešta, Romunija, Eric Schoeffler, glavni kreativni direktor za Nemčijo in izvršni kreativni direktor za Evropo, Havas, Nemčija in David Suda, kreativni direktor, WMC/GREY Praga, Češka.

»Ogledali smo si neverjeten nabor del. Naša žirija ustvarjalnih talentov iz tega dela sveta in širše je prinesla zanimive vpoglede in perspektive pri odločitvi, katera dela uvrstiti v ožji izbor, ti pa so vodili do številnih odličnih debat. Na koncu smo izbrali dela, ki k napredku spodbujajo tako regijo kot celotno industrijo. Zadovoljni smo bili z odločitvami, ki smo jih sprejeli in upamo, da bodo izbrana dela tako kot so nas, navdihnila tudi druge.”
Tiffany Rolfe, predsednica žirije KAJ

Predsednik tekmovalne sekcije ZAKAJ, Àlvaro Rodrigues, izvršni in glavni kreativni direktor pri Fullpack v Braziliji, se žirantom na žalost ni mogel pridružiti pri žiriranju na lokaciji, zato je mesto predsednika žirije predal Mikołaju Sadowskemu, glavnemu kreativnemu direktorju in partnerju, 180hearbeats + Jung v Matt s Poljske, Bobnove neodvisne agencije leta 2018.

Mikołaju se je pri prepraševanju razlogov za dela in kampanje v sekciji ZAKAJ pridružilo deset žirantov: Roy Cohen, globalni kreativni direktor, McCann Worldgroup, London, Velika Britanija (na mestu Riccarda Fregosa, izvršnega kreativniega direktorja in predsednika kreativnega sveta, McCann WorldGroup Francija), Mihai Costache, kreativni direktor skupine, MullenLowe Romunija, Ruxandra Drilea, starejša kreativka, Publicis Romunija (na mestu Mihnee Gheorghiu, globalnega kreativnega direktorja, Publicis, Italija), Christian Gosch, izvršni kreativni direktor, Serviceplan Avstrija, Burçak Günsev, vodja poslovanja z naročniki in trgovino, Ogilvy Istanbul, Turčija, Eran Nir, glavni kreativni direktor, GITAM BBDO, Izrael, Sašo Petek, kreativni direktor, Agencija 101, Slovenija, Artem Sinyavskiy, ustanovitelj in glavni kreativni direktor, Marvelous, Rusija in Ivan Westerveen, kreativni direktor, Saatchi&Saatchi Beograd, Srbija.

"Letos imamo veliko dobrih stvari. Regija je bila v zadnjem času zelo kreativna, kar se čuti tudi pri ogledu finalistov! Število odličnih del je rezultiralo v zelo dolgih debatah, verjamem pa, da smo zaključili s seznamom del, s katerim smo bili zadovoljni vsi. :)”
Mikołaj Sadowski, predsednik žirije ZAKAJ

Oglejte si finaliste: https://goldendrum.com/showcase

Več o festivalu Zlati boben: www.goldendrum.com
Festivalski program: https://goldendrum.com/program/thursday
Dostop do spletnega sistema za prijavo osebne udeležbe https://engine.goldendrum.com

Kakšno je tvoje mnenje o omrežju 5G?

Zelo slaba novica za lastnike telefonov Samsu... 2
Peter Tičar  |  Joj kakšna pomanjkljivost. 😄 Večina upor...
Zelo slaba novica za lastnike telefonov Samsu... 2
Silvester Alič  |  Mogoče se je pa Samsung odločil da bo up...