Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

11.10.2019      15:00
Pomembna odločitev vsakega podjetja

Znate izbrati pravo protivirusno zaščito za vaše podjetje?

Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).

.. V zadnjem obdobju je postalo jasno, da kibernetske grožnje z razvojem in denarjem, ki so ga prejeli hekerji z izsiljevalskimi napadi, postajajo vse bolj napredne in skrite ..

Pritisk na IT oddelke in varnostne inženirje v podjetjih se veča, saj se število kibernetskih napadov na podjetja povečuje. Trg s protivirusnimi programi za podjetja je postal nasičen s produkti, ki obljubljajo marsikaj za nizko ceno, zato je podjetjem razmeroma težko izbrati pravega.

Protivirusna zaščita vključuje različne temeljne in napredne (next gen) mehanizme zaščite pred grožnjami, ki lahko pridejo v podjetje od zunaj (e-pošta, splet, RDP povezave …) ali od znotraj. Ko podjetja ocenjujejo protivirusne zaščite, je pomembno, da razumejo, katere grožnje jim pretijo ter, da preučijo obsežnost nabora tehnik za zaustavitev vseh teh groženj, ki jih vsebuje protivirusna zaščita posameznega proizvajalca.

Ker se kibernetske grožnje nenehno spreminjajo in izpopolnjujejo, morajo biti podjetja pred izbiro protivirusne zaščite gotova, da jih bo protivirusna zaščita ščitila pred vsemi znanimi (portable executables, PUA, ransomware, wipers…) in neznani grožnjami (exploit based attacks, file-less attacks, active adversary tehniques…). V zadnjem času je zelo iskana tudi povezanost protivirusne zaščite in požarne pregrade, kar prinaša večjo učinkovitost zaščite obeh sistemov.

Upoštevati je treba tudi preglednost in enostavnost upravljanja protivirusne zaščite ter dosegljivost upravljalne konzole, kar podjetjem zagotavlja hitrejše odzivanje in posledično večjo varnost.

Pri izbiri dobre protivirusne zaščite, so podjetjem lahko v pomoč razvrstitve posameznih proizvajalcev v razvrstitvenih grafih ocenjevalnih podjetij (npr. Gartner ali Forrester) ter razvrstitve v testiranjih protivirusne zaščite neodvisnih organizacij (npr. SE Labs, MRG Effitas, NSS Labs, AV Test in ostalih). Podjetja naj bodo pozorna na konstantnost dobrih rezultatov, ki jih dosega protivirusna zaščita, saj je to dobra napoved za učinkovito zaščito tudi v prihodnje.

Sophos Intercept X Advanced with EDR

Podjetje Sophos je za najbolj zahtevne kupce pred kratkim predstavilo produkt Intercept X Advanced with EDR, kjer je združilo EDR tehnologijo (Endpoint Detection and Response) in svojo najboljšo protivirusno zaščito Intercept X Advanced. Podjetja imajo tako odlično zaščito in močno orodje za iskanje groženj po celotnem sistemu ter forenzično preiskavo odkritih groženj, s tem pa izpolnjujejo zahteve varnostnih standardov, kot so GDPR, HIIPA, PCI DSS in podobni.

Podjetje Sophos je med največjimi ponudniki protivirusne zaščite in je s svojimi protivirusnimi izdelki v svetovnem vrhu že več kot 30 let. S stalnim vlaganjem v razvoj novih in z izpopolnjevanjem obstoječih tehnologij, svojim kupcem zagotavlja odlično zaščito pred vsemi, tudi najnovejšimi grožnjami, kar navsezadnje dokazujejo mnoga testiranja in zadovoljni kupci. (P.R.)

Kakšno je tvoje mnenje o omrežju 5G?

Več kot 120 novih iger za Google Stadia 1
peter23344  |  ...problem je, ker se nobena gamerska pl...
Neverjeten uspeh hrvaškega zaslona z e-črnilo... 13
zgubar  |  Ali si sam napisal, da ko gre za primerj...