Računalništvo, telefonija
14.07.2014 09:26

Deli z drugimi:

Share

Znižajte stroške varnostnih kopij

Z naborom poslovnih rešitev, ki zvišujejo učinkovitost podjetja, se drastično večajo količine podatkov, ki se hranijo na poslovnih strežnikih. Toda tu gre velikokrat za podvojene podatke, ki nepotrebno porabljajo dragocen prostor.
Znižajte stroške varnostnih kopij
Znižajte stroške varnostnih kopij

Potreba po hranjenju podatkov in njihovih varnostnih kopij bliskovito raste. Raziskava Forrester Research kaže, da so potrebe povprečnih podjetij po varnostnih kopijah podatkov med letoma 2010 in 2012 zrasle kar za 42 %. Povprečno podjetje je v letu 2012 upravljalo z neverjetnimi 3.000 terabajti podatkov, od katerih je bilo 75 % porabljeno za varnostne kopije.

V gospodarsko neugodnih časih je podjetjem še toliko bolj pomembno poiskati cenovno ugodno rešitev varnostnega kopiranja, ki bo zadovoljila vse potrebe podjetja in nudila možnost razširitve, ko se povečajo zahteve po količini prostora. Za bolj učinkovit izkoristek prostora se je tako pojavila tehnologija deduplikacije podatkov, ki odstrani dvojne ali večkratne kopije istih podatkov, kar drastično zmanjša velikost varnostnih kopij. Torej če imata dva uporabnika identični kopiji datoteke, bo deduplikacija podatkov poskrbela, da se v varnostno kopiranje zapiše le ena datoteka, oba uporabnika pa boste še vedno imela dostop do datoteke. V tem primeru se je potreba po prostoru za varnostne kopije znižala za 50 %. Deduplikacija lahko tako zniža stroške IT podjetja, ki bodo potrebovala manj prostora za hrambo podatkov, s tem pa se bo hkrati znižal čas obnovitve varnostnih kopij.

Fujitsu je za hrambo podatkov v majhnih in srednje velikih podjetjih pripravil napravo ETERNUS CS800. Ta lahko s pomočjo deduplikacije shrani vse podatke podjetja na trdi disk brez potrebe po ogromnih količinah prostora. Podpira tudi zapisovanje kopije podatkov na magnetni trak v nededupliciranem (originalnem) formatu ali kopiranje podatkov na sekundarno napravo ETERNUS CS800 za zagotavljanje cenovno ugodne varnostne kopije v primeru izgube podatkov.

Večjim srednje velikim podjetjem, ki potrebujejo združeno rešitev zaščite podatkov, pa je namenjen ETERNUS CS8000, ki združuje vse trenutne tehnologije hrambe (trdi disk, deduplikacijski disk in magnetni trak) v eni rešitvi. Ta unikatna rešitev nudi prednosti vseh tehnologij. Omogoča varnostno kopiranje na trdi disk, avtomatsko varnostno kopiranje na disk in trak hkrati (podatki se najprej hitro shranijo na disk in se pozneje še prepišejo na magnetni trak) in podjetjem nepogrešljivo možnost nadgradnje sistema, ki omogoča dodajanje novih komponent za morebitno razširitev obsega delovanja. Naprava lahko tako zadovolji podjetja z visokimi zahtevami za dostopnost podatkov ali zapletenimi okolji za varnost informacij, ki želijo znižati stroške z utrjevanjem in avtomatizacijo.

Fujitsu vam lahko poleg prodaje naprav tudi svetuje, katera rešitev hrambe podatkov je najbolj ustrezna za vaše podjetje in potrebe.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več