Računalništvo, telefonija
02.04.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Zvočnik Huawei Sound X zvok ponese v nove višave

Zvočnik Huawei Sound X zvok ponese v nove višave
Zvočnik Huawei Sound X zvok ponese v nove višave

Podjetje Huawei Consumer BG je poleg premijskih pametnih telefonov družine P40 predstavilo tudi brezžični zvočnik Huawei Sound X, ki bo z akustično prostorsko tehnologijo povzročil revolucijo na področju kakovostnega zvoka.


Brezžični zvočnik Huawei Sound X poleg kakovosti zvoka odlikujeta tudi izvrstna izdelava in prvovrstna estetika, zato mu je odbor na nagrado F Design Award podelil priznanje za osupljiv videz. Zvočnik je preprost za rabo in poenostavi interakcijo s pametnimi napravami v bližini, saj že z nežnim trkanjem pametnega telefona ob telo sprožite prenos zvoka in novo raven čustvenega uživanja v čudovitih tonih priljubljene glasbe. Brezžična povezava zagotavlja zvok brez izgube kakovosti in s kratkimi časi zakasnitve, nastavljate pa ga lahko v nadzorni plošči sistema EMUI 10.1, ki je debitiral z družino premijskih pametnih telefonov Huawei P40. Huawei Sound X zaznamuje novo obdobje premijskega zvoka in oblikovanja dodatnih zvočnikov, za katere je značilen globok in kakovosten zvok, ki ostane v ušesih poslušalca.

Plod skupnega prizadevanja Huaweia in Devialeta

Od gramofonov do digitalnih snemalnikov, od vinilnih plošč do storitev pretočne glasbe ali od kablov do brezžičnega prenosa. Zgodovina zvočnih tehnologij kar poka od inovacij. Kljub večjemu povpraševanju po vrhunski kakovosti zvoka v širšem frekvenčnem območju, ki zvesto reproducira originalni posnetek, pa je naslednja kakovostna raven ostala nedosegljiv do predstavitve zvočnika Huawei Sound X. Ploda skupnih prizadevanj in tehnoloških dognanj podjetji Huawei in Devialet.

Devialet sodi med tri najboljša globalna podjetja na področju zvočnih naprav. Za inovativne izdelke, ki se ponašajo z gromozansko močjo in neprekosljivimi zmogljivostmi v majhnem ohišju, so prejeli 76 nagrad in 160 patentov in se utrdili na vodilnem položaju v industriji. Njihove izdelke odlikuje dušenje hrupa oklice in zagotavljanje nepopačenega zvoka tudi pri najvišji glasnosti nizkih tonov, ki jih dobesedno občutite v kosteh. Zvočnik Huawei Sound X je opremljen z Devialetovo tehnologijo obdelave signalov SAM (Speaker Active Matching) in simetrično strukturo imenovano »Push Push« sposobno natančne reprodukcije glasbe v ohišju odpornem na udarce.

Tehnologija obdelave signalov SAM predstavlja učinkovit kompenzacijski algoritem, ki izhodni signal prilagaja specifičnim značilnostim zvočnika, s tem pa minimalizira popačenja zvoka. Zato je tak, kot si ga je zamisli glasbenik, vanj se lahko potopite in v njem neizmerno uživate. Struktura »Push Push« pa simetrično postavlja dva zvočna gonilnika visoke moči, tako da se vibracije na hrbtnih straneh medsebojno izničijo. Tudi ko se stene tresejo od globokih nizkih tonov, zvočnik Huawei Sound X ostane pri miru.

Huawei Sound X z nagrado iF Design

Kot prejemnika nagrade iF Design, zvočnik Huawei Sound X odlikuje estetika primerna za vsak prostor in kakovost zvoka, ne glede na glasbeno zvrst. Oblikovno zasnovo je navdihnila črno zastekljena kupola, ki namiguje na globok zvok, za katerega se zdi, da izvira iz vodnjaka brez dna. Sijajno telo zvočnika je narejeno z naprednim postopkom vakuumske obdelave površine, ki zagotavlja učinkovit prenos in sprejem brezžičnega signala. Temu je botrovalo tudi oblikovanje in izdelava spodnjega dela naprave. Oblikovno celovitost pa zaključuje tribarvna (RGB) sijalka na vrhu, katere svetloba spominja na osvetlitev glamurozne glasbene dvorane.

Brezžični zvočniki za domačo rabo pogosto dosegajo dobre rezultate reprodukcije nizkih tonov, z ogromnim in ne najbolj estetskim telesom. Zvočnik Huawei Sound X pa predstavlja elegantno rešitev za to dilemo, saj ima dva nizkotonska zvočna gonilnika, ki oddajata globok »bas« z močjo 60 W, hkrati pa ostaja kompakten, preprosto prenosljiv ter primeren za vsakdanjo rabo. Inovativna enota za nizke tone ustvarja trajen vizualen vtis, ki se ujema z resonanco zvoka.

Nova tehnologija za zvok visoke kakovosti

Zvočnik Huawei Sound X se s pametno napravo poveže prek tehnologije Wi-Fi, saj ta manj stiska podatke in zato manj poslabša kakovost zvoka, krajši pa so tudi zakasnitveni časi v primerjavi z brezžično tehnologijo Bluetooth. Huawei je za sistem EMUI 10.1 namreč razvil tehnologijo podobno Applovemu Airplayu, ki omogoča prenos zvoka v visoki kakovosti s spleta ali lokalnih naprav. Na svoji napravi boste lahko odprli glavni meni, izbrali zvočnik Sound X in skoraj takoj začeli uživati v zvoku brez izgube na kakovosti (predvidoma na voljo poleti 2020).

Zvočnik pa podpira tudi funkcijo Huawei Share, ki prihrani težave čakanja na brezžično povezavo Wi-Fi ali Bluetooth. S pametnim telefonom se boste morali le dotakniti območja NFC na telesu zvočnika in ta bo začel takoj predvajati žametni prostorski zvok. Na njem pa boste lahko sprejemali tudi telefonske klice.

Nova različica operacijskega sistema EMUI 10.1 je bila predstavljena sočasno z novimi premijskimi modeli pametnih telefonov Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+ in novo pametno uro Huawei Watch GT 2e. Pred časom pa so predstavili tudi cenovno ugodni pametni model Huawei P40 lite za mlade uporabnike. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

Huawei Sound X bo v Sloveniji predvidoma na voljo v poletnih mesecih. Če ste glasbeni navdušenec in živite za poslušanje kakovostne glasbe, vam bo zvočnik Huawei Sound X ponudil vrata v zvočno okolje, ki vam bo razveselilo dušo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več