Fotoaparati in kamere
23.04.2014 17:47

Deli z drugimi:

Share

Canonu štiri priznanja TIPA Awards 2014

Najboljši napredni DSLR: EOS 70D; Najboljši napredni kompaktni fotoaparat: PowerShot G1 X Mark II;
Najboljši pro DSLR-objektiv: EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x; Najboljša inovacija: Dual Pixel CMOS AF.
Canonu štiri priznanja TIPA Awards 2014
Canonu štiri priznanja TIPA Awards 2014

Canon

je objavil, da mu je eno vodilnih svetovnih združenj fotografskih medijev Technical Image Press Association (TIPA) letos podelilo štiri nagrade. Nagrade TIPA Awards dobijo najboljši izdelki za upodabljanje zadnjih 12 mesecev, v letu 2014 pa je Canon znova prejel priznanje za tehnično inovativnost svojih izdelkov. Podeljene so mu bile naslednje nagrade:

  • Najboljši napredni DSLR: Canon EOS 70D
  • Najboljši napredni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G1 X Mark II
  • Najboljši profesionalni objektiv DSLR: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
  • Najboljša inovacija na področju upodabljanja: Canon Dual Pixel CMOS AF

Žirijo TIPA sestavljajo uredniki 29 vodilnih svetovnih fotografskih medijev, člani prihajajo iz 16 držav s 5 celin. Žirija se sestane enkrat na leto, da bi ob upoštevanju inovativnosti, oblike in kakovosti izdelkov ocenila najnovejše izdelke in izbrala najboljše.

»Počaščeni smo, da smo znova prejeli priznanje žirije TIPA. To jasno odraža Canonovo predanost izvrstni kakovosti in inovacijam na vseh področjih,« je povedal Steven Marshall, vodja trženja za izdelke široke potrošnje v Canonu Europe. »Predani smo pomikanju mej mogočega v upodabljanju, zato ves čas zasledujemo cilj naši fotografski skupnosti – od ljubiteljev do profesionalcev – ponuditi najboljše izdelke. Nagrade, ki jih je tokrat podelila žirija TIPA, potrjujejo uspešnost naših prizadevanj.«

Ob podelitvi priznanj je žirija podala naslednja mnenja.

Najboljši napredni DSLR: Canon EOS 70D

Canon EOS 70D ima tipalo CMOS APS-C z 20,2 milijona točkami in procesor DIGIC 5+, ki ima hitrost do 7 slik/sekundo in razpon občutljivosti od 100 do 12.800, razširljiv do ISO 25.600. Sistem ostrenja je izboljšan z 19 križnimi točkami AF. Glavni dosežek v modelu EOS 70D je sistem samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS, ki omogoča snemanje videa v načinu Live View z natančnim ostrenjem, poleg tega pa zagotavlja izredno hitro ostrenje pri fotografiranju. Vrtljiv zaslon LCD na dotik Clear View II ima 1,04 milijona točk. Vgrajena brezžična povezljivost omogoča pošiljanje fotografij na pametne telefone prek aplikacije Canon EOS Remote.

Najboljši napredni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G1 X Mark II

Fotoaparati Canon PowerShot serije G so bili vedno zelo cenjeni. Najnovejši model PowerShot G1 X Mark II ponuja ločljivost 13,1 milijona točk z večformatnim tipalom tipa 1,5, objektivom f/2-3.9 s 5-kratno povečavo (ekvivalent 24-120 mm) in s številnimi prilagodljivimi funkcijami ter možnostmi upravljanja. Zajem omogoča hkrati s 14-bitnimi slikami RAW in JPEG, s hitrim in natančnim ostrenjem AF prek 31 točk ostrenja. Postopek kompozicije je izboljšan s 7,62 cm (3-palčnim) premičnim zaslonom LCD z ločljivostjo 1,04 milijona točk sRGB in 100-odstotno pokritostjo, poenostavljen je tudi nadzor nad osvetlitvijo z dvema obročema Dual Control Rings na objektivu. Podpira video Full HD, povezuje se prek Wi-Fi in NFC. Ostriti začne pri 5 cm oddaljenosti, na voljo je tudi popolnoma ročno ostrenje s predogledom ostrine.

Najboljši profesionalni objektiv DSLR: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Visokozmogljiv teleobjektiv Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x je namenjen športni fotografiji in fotografiranju živali ter ima vgrajen nastavek z 1,4-kratno povečavo. Prednost se pokaže v razmerah, ko ni mogoče hitro zamenjati objektiva, hkrati pa varuje občutljivo tipalo fotoaparata v prašnem in vlažnem okolju. Objektiv ima eno fluoridno in štiri UD-leče ter zaslonko z 9 lamelami. Način Power Focus ostri tiho in enakomerno, kar je še posebej dragoceno pri snemanju filmov. Objektiv je visokoodporen na prah in vodo.

Najboljša inovacija na področju upodabljanja: Canon Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF je tehnologija samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem, ki poteka neposredno na površini slikovnega tipala. Prednost je občutno izboljšana zmogljivost ostrenja v primerjavi s prejšnjimi fotoaparati EOS med načinom predogleda Live View in snemanjem videa. Ker je način Live View mogoče uporabljati podobno kot pri fotografiranju z iskalom, sta hitrost in enakomernost ostrenja precej izboljšani. Dual Pixel CMOS AF je na voljo v fotoaparatu EOS 70D in kot dodatek v filmskih kamerah C100 in C300, ki sta združljivi s 103 Canonovimi objektivi EF. Ta inovacija bo omogočila nadaljnji razvoj še bolj odzivnih sistemov zajema in obdelave slike.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Canon fotoaparati

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več