Trdi diski
18.01.2013 14:43

Deli z drugimi:

Share

Verbatim nadgradil GT prenosni trdi disk na 1TB USB 3.0

Verbatimov najnovejši prenosni trdi disk GT Portable Hard Drive je doživel nadgradnjo z do 1TB kapacitete in povezljivostjo USB 3.0, ki omogoča do kar desetkrat hitrejši prenos podatkov.
GT Portable Hard Drive je doživel nadgradnjo z do 1TB kapacitete in povezljivostjo USB 3.0.
GT Portable Hard Drive je doživel nadgradnjo z do 1TB kapacitete in povezljivostjo USB 3.0.

Elegantni trdi disk, na voljo v modri ali rdeči barvi, je porisan z belimi dirkalnimi črtami, ki običajno krasijo športne avtomobile na dirkališčih po vsem svetu, za uporabnike računalnikov pa je zanimiv in izstopajoč dodatek, saj je zadnja stran trdega diska opremljena tudi s parom rdečih indikatorskih lučk, ki spominjata na zavorne luči na športnih avtomobilih.

Eden od zanimivejših dodatkov je posebno stikalo za zaščito pred izbrisom, ki preprečuje, da bi pomotoma pobrisali podatke, deluje pa na podoben način kot varovalna stikala na SD pomnilniških karticah.

Pogon je predformatiran v načinu FAT-32 in ga kot takšnega lahko takoj začnemo uporabljati na PC ali Mac računalniku. Nanj je že naložena programska oprema Nero BackItUp Essentials, ki omogoča PC uporabnikom izdelavo varnostne kopije in priklica celotnega sistema, samodejno izdelovanje rednih varnostnih kopij ter možnost kriptiranja varnostne kopije in zaklepa z varnostnim geslom.

Verbatimova programska oprema Green Button za varčevanje z energijo zmanjšuje porabo energije in podaljšuje življenjsko dobo pogona tako, da samodejno preklopi pogon v spalni način, kadar uporabnik to določi. Na voljo so tri možnosti za nastavitev spalnega načina: v stanje mirovanja se lahko pogon preklopi 10 minut po zadnji uporabi, ali v korakih po deset minut do skupno 120 minut. Pogon lahko v spalni način preklopimo tudi takoj z dvoklikom na ikono “Green Button” na namizju računalnika, ali pa po potrebi pogonu določimo, naj nikoli ne preide v stanje mirovanja.

Pogon dimenzij 195mm x 121mm x 33mm (dolžina x širina x višina) je nadvse primeren tudi za USB snemanje. USB snemanje je funkcija, ki uporabnikom omogoča snemanje programov na zunanjo pomnilniško napravo, priključeno neposredno na TV sprejemnik preko USB povezave, omogoča pa tudi pavziranje TV programa. Zahvaljujoč funkciji USB snemanja lahko zunanji trdi disk tako postane zamenjava za HDD/DVD video snemalnik ali celo VHS video snemalnik.

Številni TV sprejemniki so danes namreč že opremljeni z enim ali več USB priključki, uporabniki pa so že navajeni predvajanja filmov ali prikazovanja slik z USB trdega diska ali ključka, priključenega na TV napravo. V zadnjem času so TV naprave začele podpirati tudi možnost USB snemanja in če ste pred kratkim kupili nov TV sprejemnik, je velika verjetnost, da že omogoča USB snemanje, še posebej, če gre za televizor srednjega ali visokega razreda. USB snemanje omogoča shranjevanje TV programov na zunanji pomnilnik, priključen na TV preko USB priključka, pri čemer zunanji trdi disk služi kot video snemalnik, uporabimo pa ga lahko tudi za pavziranje TV programa, ki poteka v živo. Zahvaljujoč funkciji USB snemanja lahko zunanji trdi disk tako postane zamenjava za HDD/DVD video snemalnik ali celo VHS video snemalnik.

GT Portable Hard Drive: Različica 500GB bo na voljo po ceni 89.99 evrov, model velikosti 1TB pa po ceni 119.90 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Verbatim diski SSD diski zunanji trdi disk

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več