Igralne konzole
08.11.2018 18:28

Deli z drugimi:

Share

PS5: kaj je novega okrog Sonyjeve konzole PlayStation 5 in kdaj bo ta izšla?

PS5: kaj je novega okrog Sonyjeve konzole PlayStation 5 in kdaj bo ta izšla?
PS5: kaj je novega okrog Sonyjeve konzole PlayStation 5 in kdaj bo ta izšla?

Zdaj, ko PS4 počasi zaključuje svoj življenjski cikel, so naše misli že počasi usmerjene proti novi konzoli PS5 – torej, kaj lahko pričakujemo od Sonyjevega PlayStationa 5 in kdaj bo ta dejansko izšel? Sony je kar se tiče načrtov in podrobnosti okrog nove konzole milo rečeno skrivnosten: znano pa je, da bo PS5 nekega dne izšel, kar je potrdil sam generalni izvršni direktor Shawn Layden za portal Golem.de. Poleg tega je Sonyjev predsednik Kenichiro Yoshida za Financial Times potrdil, da delajo na novi generaciji konzole.

Maja letos je glavni izvršni direktor Sony Interactive John Kodera za Wall Street Journal povedal, da PS5 ne bo izšel do leta 2021. Ne glede na to so pri portalu T3 zatrdili, da bi PS5 lahko izšel že okrog božiča 2019 – pred konzolo Xbox Two.

Govorice o novi konzoli se seveda širijo iz dneva v dan, vendar je vse težje izbrati tiste, ki so resnično relevantne in verodostojne. Mi smo zbrali nekaj ključnih podatkov o tem, kdaj bi lahko konzola izšla in kakšne lastnosti bi lahko krasile PS5.

PS5: datum izida

Glede na to, da s strani Sonyja še ni uradnega datuma izida, je težko karkoli napovedati. Nekateri analitiki pravijo, da bi lahko PlayStation 5 izšel leta 2020 ali 2021, medtem ko spet drugi trdijo, da bi lahko novo konzolo dobili že naslednje leto – torej možnosti je veliko, pravega odgovora pa ne pozna nihče.

Govorice se širijo, da naj bi PS5 bil zgolj polovični korak, kar pomeni, da bi lahko bil kompatibilen s konzolo PS4 Pro. Michael Pachter, ki spremlja razvoj Sonyjevih konzol za portal GamingBolt pravi, da ne verjame v prihod nove konzole pred letom 2020. “Menim, da je Sony uskladil cikel konzole z dosegom 50-odstotnega deleža 4K televizije v ZDA. Zagotovo točno vedo, kaj morajo storiti”, je povedal Pachter. Do takrat bi naj PS4 Pro postal osnovni model konzole, kar pomeni, da lahko pričakujemo nižanje cene.

Pachterjevo mnenje je potrdil tudi Jason Schreier iz portala Kotaku. Po pogovorih s kar nekaj razvijalci ugotavlja, da se jih večina nagiba k letu 2020. Zapisal je: “Obstaja kar nekaj govoric, ki se širijo o izidu nove konzole PlayStation 5 tako pri “first” kot “third-party” podjetjih. Še vedno pa zelo težko napovemo datum izida”. John Kodera je dejal: “V naslednjih treh letih si želimo pripraviti naslednji veliki korak. Želimo globoko počepniti, da bi lahko potem visoko skočili”.

Še en zanimiv podatek, ki kaže na prihod nove Sonyjeve konzole je ta, da Sony načrtuje najvišji dobiček leta 2021, kar bi se lahko skladalo s trenutkom, ko bo PlayStation 4 dosegel vrhunec – pred začetkom prodaje konzole PS5.

Torej, kdaj bo PlayStation 5 izšel? Mogoče naslednje leto, mogoče leta 2020, ali pa celo leta 2021.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več