Fotoaparati in kamere
05.02.2013 10:22

Deli z drugimi:

Share

Samsung se dokazuje na vseh področjih

Sposobnost uporabnega inoviranja dokazujejo Samsungov televizor ultra visoke ločljivosti (UHD), premijski televizor F8500, fotoaparat NX300 s 45-mm 2D/3D-objektivom in novi prenosniki Series 7 Chronos PC.
Samsung se dokazuje na vseh področjih
Samsung se dokazuje na vseh področjih

Samsung je na dogodku Samsung European Forum 2013 predstavil nove izdelke in storitve, ki uresničujejo vizijo napredne potrošniške elektronike. Njena glavna naloga je, da uporabnikom odpira vrata v svet novih možnosti. Samsung želi z novimi rešitvami ponuditi kar najboljše uporabniške izkušnje, oblikovane po okusih in željah uporabnikov.

“Upravljanje televizorjev z gestami ali glasovnimi ukazi ter zasloni tablic in pametnih telefonov, ki podpirajo 10-prstni dotik, dokazujejo, da je možno interakcijo uporabnika s sodobnimi napravami še olajšati. Letos smo si postavili cilj, ki nam narekuje, da uporabnikom pomagamo odkriti svet novih možnosti. Želimo jih presenetiti, saj jim ponujamo več od pričakovanega, tudi rešitve, o katerih niso niti sanjali,” je povedal SP Kim, predsednik in izvršni direktor družbe Samsung Electronics Europe.

Skladno s svojimi obljubami je Samsung s pomembnimi inovacijami na področju televizorjev, bele tehnike, fotoaparatov, računalnikov in tiskalnikov. Z izmenjavo inovacij iz najrazličnejših področij je Samsung povsem prevetril področje potrošniške elektronike, saj sedaj ponuja še bolj enostavno in intuitivno upravljanje ter personalizirane uporabniške izkušnje, vse naprave pa odlikuje napredna povezljivost.

Samsung vse novosti z dogodka Samsung European Forum predstavlja v kongresnem centru Grimaldi Forum v Monaku.

Postavljanje novih standardov na področju tehnologije in dizajna

Samsung letos resnično odpira vrata v svet novih možnosti na področju domače zabave, v osrčju katere so novi televizorji. Prvi med njimi je 85-palčni model 85S9, ki sliko prikazuje v ultra visoki ločljivosti (UHD), zaslon pa se lahko pohvali s kar štirikrat več pikami kot televizorji polne visoke ločljivosti (1080p). Posledično pa je slika polna tudi najmanjših podrobnosti in živih barv. Brezčasno oblikovan televizor je po vzoru minimalističnega oblikovanja videti kot bi lebdel na svojem okvirju.

Za kar najboljšo gledalsko izkušnjo pa poskrbi zmogljiv slikovni procesor, ki zna obdelati vsebine visoke (HD) ali polne visoke (Full HD) ločljivosti in jih nadgraditi v ultra visoko ločljivost (UHD) za kar najbolj realističen prikaz slike. Družba Samsung je po zaslugi modela 85S9 tudi prvi proizvajalec televizorjev, ki v svoje televizorje vgrajuje novi zmogljivi kodek stiskanja videa, HEVC, ki ob isti pasovni širini ponuja podvojeno kakovost video vsebine.

Med premijskimi televizorji velja izpostaviti tudi zastavonoša med pametnimi televizorji SmartTV, model F8500 z LED-osvetlitvijo. Ta model povzema t. i. Magnum oblikovanje, saj sta ohišje in stojalo televizorja elegantno zlita skupaj v tanko in naravno zunanjo podobo. F8500 LED TV sodi med najzmogljivejše Samsungove televizorje, saj je opremljen s štirijedrnim procesorjem za kar najhitrejšo obdelavo vsebin in odzivnost delovanja.

Ustvarjanje edinstvene ležerne uporabniške izkušnje

Vsi najnovejši Samsungovi televizorji uporabnikom nudijo novo dimenzijo iskanja ter navigiranja po vsebinah in upravljanja. Samsungov prenovljen vmesnik Smart Hub 2013 s preglednim menijem ponuja inteligentno organizacijo uporabnikovih vsebin. Uporabniška izkušnja spominja na upravljanje mobilnega telefona, saj so vsebine razdeljene na pet glavnih področij.

Del novega vmesnika Smart Hub je področje On TV, kjer je uporabnikom prvič na voljo storitev, ki spremlja in analizira gledalčeve navade ter mu na njihovi osnovi s pomočjo funkcije S-Recommendation v realnem času predlaga sorodne vsebine. OnTV je tudi privzet menijski pogled televizorjev SmartTV modelnega leta 2013, ki že nekaj sekund po vklopu gledalcu postrežejo z informacijo, katere za njegov okus zanimive vsebine so ta dan na sporedu. Samsung na ta način ustvarja povsem novo in personalizirano TV-izkušnjo.

Upravljanje televizorja temelji na uporabniški izkušnji po vzoru mobilnih naprav, predvsem pametnih mobilnih telefonov in tablic. Samo izkušnjo še nadgrajujejo napredne možnosti upravljanja z gestami, ki delujejo v vseh menijskih razdelkih, poimenovanih On TV; Movies & TV Shows; Photos, Videos & Music; Social ter Apps.

Napredna uporabniška izkušnja je po zaslugi Samsungovih rešitev na področju povezljivosti še podaljšana na mobilne naprave – tablice in pametne mobilne telefone. Uporabniki lahko sedaj z mobilnimi napravami iščejo vsebine, sestavijo urnik predvajanja in jih predvajajo na televizorju ali obratno – vsebine s televizorja spremljajo na svojih tablicah.

V izbranih evropskih državah bo uporabnikom že letos na voljo tehnologija S-Recommendation v kombinaciji s tehnologijo prepoznavanja glasovnih ukazov Voice Interaction, ki ne prepozna zgolj posameznih ukazov, temveč tudi celotne govorjene stavke – te nato pretvori v upravljanje s televizorjem oziroma iskanje filmov ali drugih vsebin.

Dodatno Samsung uresničuje svojo obljubo, da bodo lahko uporabniki njegove televizorje vsako leto nadgrajevali z najnovejšimi tehnologijami. Samsungovi televizorji Smart TV letnik 2012 iz družin Series 7, 8 ter 9 so opremljeni z vmesnikom Smart Evolution, ki uporabnikom omogoča enostavno nadgradnjo strojne in programske opreme. Z nakupom in namestitvijo dodatka Evolution Kit 2013 lahko uporabniki omenjenih pametnih televizorjev prejmejo najnovejše inovacije, kot so prenovljen vmesnik Smart Hub, izboljšano glasovno upravljanje Voice Interaction ter upravljanje z gestami rok Motion Control. Del nadgradnje je tudi nov štirijedrni procesor, ki pohitri delovanje televizorja in njegovih aplikacij.

Odličnost slike mora dopolniti tudi zvočna izkušnja. Samsung je izdelan napreden zvočniški sistem za televizorje Vacuum Tube Air Track (model HW-F751), ki je prvi tovrstni sistem za televizorje z vgrajenim digitalnim ojačevalnikom ter tehnologijo vakuumskih cevi. Ta kombinacija analogne in digitalne tehnologije ustvarja toplejši in polnejši zvok brez popačenj. Elegantno in preprosto oblikovanje zvočniškega sistema HW-F751 ga naredi primernega za namestitev v vsako dnevno sobo. Srebrno kovinsko ohišje zvočniškega sistema HW-F751 dopolnjuje še ločen nizkotonec, ki s sistemom prav tako komunicira preko brežične povezave, celota pa je skladna s premijskim oblikovanjem sodobnih Samsungovih televizorjev Smart TV, katerim se odlično poda.

Ustvarjanje popolnih posnetkov v vsakem trenutku

Samsung ostaja zvest svoji viziji SMART CAMERA, s katero želi uporabnikom ponuditi najnovejše in najboljše tehnologije s področja fotografije in digitalnega upodabljanja. Najnovejši član družine fotoaparatov NX, model NX300 združuje izjemno kakovost slike z naprednimi možnostmi zajemanja, saj poleg visoke hitrosti delovanja uporabniku ponuja popoln nadzor nad fotografiranjem. Med funkcionalnostmi izstopajo možnost zajema 3D-fotografij in video posnetkov, hiter hibridni sistem samodejnega ostrenja ter brezžična povezljivost, ki omogoča enostavno deljenje fotografij in video posnetkov.

Fotoaparat NX300 dopolnjuje Samsungov novi objektiv NX 45mm F1.8 2D/3D, prvi samostojni 3D-objektiv z eno lečo na svetu, ki je namenjen najnovejšim fotoaparatom Samsung NX. Ta kombinacija fotoaparata in objektiva zna zajemati tako 3D-fotografije kot 3D video posnetke v polni visoki ločljivosti (1080p), zato uporabnikom nudi še več možnosti pri zajemanju popolnih posnetkov. Samsung je trenutno edini proizvajalec, ki z NX fotoaparatom in izmenljivim objektivom ponuja možnost zajema 3D-fotografij in video posnetkov.

Osrčje fotoaparata NX300 gradi na povsem novem slikovnem senzorju APS-CMOS, ki premore kar 20,3 milijona slikovnih pik in uporabnikom omogoča zajem vseh podrobnosti. Fotoaparat je sposoben zajema ostrih in živobarvnih posnetkov v vseh svetlobnih pogojih. Širok razpon ISO (ISO100-25600) še dodatno poskrbi za vrhunske posnetke, saj uporabniku omogoča zajem uravnoteženih posnetkov tudi v najbolj temnih okoljih. Povsem nov hibridni sistem samodejnega ostrenja (AF) postreže s hitrim in natančnim zaznavanjem kontrasta ter posledično natančnim ostrenjem, medtem ko izjemno hitra zaslonka 1/6000 sekunde ter način rafalnih posnetkov do 8,6 posnetka na sekundo poskrbita, da fotografu ne uide noben motiv. Samsung je razvil tudi lasten slikovni procesor DRIMe IV, ki še dodatno pohitri delovanje fotoaparata in zagotavlja kakovostne posnetke. Procesor DRIMe IV pripomore tudi k bolj natančnemu prikazu barv ter zmanjševanju šuma v posnetkih. Obvlada tudi procesiranje videa, saj tako v 2D- kot 3D-načinu omogoča zajem video posnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD 1080p (v kombinaciji z novim objektivom Samsung 45mm F1.8 2D/3D).

Fotoaparat NX300 ima vgrajen 8,4 cm AMOLED zaslon, ki po zaslugi občutljivosti na dotik še olajša upravljanje z aparatom. Večina funkcij je hitro dostopnih preko stranskih gumbov, inženirje pa je pri njihovi postavitvi vodila intuitivnost uporabe. Nagibni zaslon še dodatno olajša zajem posnetkov iz visokih ali nizkih kotov, saj uporabniku omogoča, da skoraj iz vseh kotov vidi vsebino, ki jo zajema. Poleg na dotik občutljivega zaslona je uporabniku za hitro upravljanje na voljo tudi petsmerni gumb z neposrednim dostopom do menijev.

Poleg novega fotoaparata NX300 Samsungovo vizijo SMART CAMERA dopolnjuje še vrsta novih kompaktnih fotoaparatov, opremljenih z brezžično povezljivostjo: WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F in ST150F. Pametni fotoaparati so člani družin WB (modeli ultrazoom), DV (t. i. fotoaparati s funkcijo Dual View ter dvema zaslonoma) ter stilsko navdahnjene družine ST. Vse modele krasijo dobre optične zmogljivosti in napredna povezljivost, ki jim ob povezljivostno-uporabnih funkcijah dodaja naziv SMART CAMERA.

Kombinacija dizajna in zmogljivosti za uporabno računalništvo

Samsungove rešitve s področja računalništva evropskim potrošnikom prinašajo dve novi družini zmogljivih prenosnih računalnikov ter vrhunski dizajn. Modeli Series 7 Chronos nudijo odlične zmogljivosti, a so kljub temu tanki in lahki. V segmentu t. i. ultralahkih prenosnikov pa nova merila postavljajo modeli Series 7 Ultra, ki poleg še zmogljivejših procesorjev in grafike ponujajo tudi zaslon, občutljiv na dotik.

Nova družina prenosnikov Samsung Series 7 Chronos ima v tankem ohišju vgrajeno izjemno zmogljivo strojno opremo. Poleg zmogljivih štirijedrnih procesorjev za dodatne hitrostne pridobitve skrbi nova programska oprema RAMaccelerator, ki do 150 odstotkov pohitri brskanje po spletu ter delovanje nameščenih aplikacij, saj večino njihovih podatkov obdeluje v pomnilniku. 15,6-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD) podpira do 10-prstni dotik, kar prinaša dodatne užitke tako pri delu kot zabavi ali pri predvajanju multimedijskih vsebin v operacijskem sistemu Windows 8. Povsem aluminijasto ohišje je elegantno oblikovano in debelo vsega 20,9 mm. Piko na i pa postavljata osvetljena tipkovnica ter baterija, ki omogoča do 11 ur delovne avtonomije.

Tudi modeli Samsung Series 7 Ultra na račun ohišja iz aluminija, katerega zunanje mere določa 13,3-palčni zaslon polne visoke ločljivosti ter občutljiv na 10-prstni dotik, ponujajo superiorno mobilnost in osemurno avtonomijo delovanja. Zmogljivi procesorji Intel Core i5/i7 v kombinaciji z do 256 GB pogonom SSD nudijo visoke zmogljivosti tudi za najbolj zahtevne uporabnike. Tako kot družina prenosnikov Series 7 Chronos, imajo tudi modeli Series 7 Ultra nameščen operacijski sistem Windows 8.

Samsung želi svojo vlogo na področju računalništva utrditi tudi s ponudbo zmogljivih računalniških monitorjev. Monitorji iz družine Series 9 Monitor, še posebej model S27B970, združujejo odlične zmogljivosti z vrhunsko sliko ter naprednim dizajnom. Monitor S27B970 zmore sliko prikazovati kar v četverni visoki ločljivosti (WQHD) 2560×1440 slikovnih pik in tako ponuja štirikrat več podrobnosti kot monitorji visoke ločljivosti. Po zaslugi natančne kalibracije v tovarni je vsak monitor umerjen za kar najbolj natančen prikaz slike.

Inovacije se nadaljujejo tudi na področju tiskalnikov, kjer Samsung ponuja nove modele za segment majhnih in srednje velikih podjetij. Tiskalnika Samsung Xpress M2875 Series in ProXpress M4070 Series se lahko pohvalita z najzmogljivejšimi procesorji, kadarkoli vgrajenimi v poslovne tiskalnike segmenta SMB. Poganja ju procesor Cortex-A5, opremljena pa sta s 128 MB delovnega pomnilnika, takšna strojna zasnova pa jima omogoča hitro izpisovanje dokumentov – med 28 in 40 strani na minuto. Zahvaljujoč tehnologiji napredne obdelave vsebin (ReCP), predvsem ostrenja robov pisav ter obdelave slikovnega gradiva, nova tiskalnika dokumente izpisujeta v visoki kakovosti, izpisani dokumenti pa so lažje berljivi in bolj pregledni. S tiskalnikoma Xpress M2875 in ProXpress M4070 Samsung dokazuje svoje razumevanje tiskalniških potreb v poslovnih okoljih, kjer je poleg funkcionalnosti in praktičnosti pomembna tudi cena naprav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
video kamere brezžične kamere športne kamere

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več