Matične plošče
30.05.2014 15:10

Deli z drugimi:

Share

Intel podpisal strateško pogodbo s podjetjem Rockchip

Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD
Intel v prvem četrtletju dosegel prihodke v višini 12,8 milijarde USD

Podjetje Intel je najavilo, da je sklenilo dogovor o strateškem sodelovanju s podjetjem Rockchip. Cilj sodelovanja je razširiti ponudbo in pospešiti razvoj rešitev za tablice Android vstopnega razreda, ki temeljijo na arhitekturi in komunikacijskih tehnologijah podjetja Intel.

V skladu z določili pogodbe bosta podjetji ustvarili platformo sistema na čipu, ki bo nosila blagovno znamko Intel. Štirijedrna platforma bo temeljila na procesorskem jedru Intel Atom, ki bo integrirano z Intelovim modemom za mobilna omrežja tretje generacije.

Nova štirijedrna platforma SoFIA 3G bo razširila ponudbo Intelove družine integriranih sistemov na čipu SoFIA, ki je namenjena mobilnim napravam Android vstopnega razreda. Predvidoma bo nova rešitev na voljo v prvi polovici leta 2015 in bo namenjena cenovno ugodnim napravam in napravam vstopnega razreda. Družino rešitev Intel SoFIA je podjetje v svoj načrt razvoja mobilnih izdelkov dodalo konec lanskega leta in vključuje prvi Intelov integriran aplikacijski procesor s komunikacijsko platformo.

Z nadaljnjo rastjo trga tabličnih računalnikov, ki kupcem daje vedno več izbire glede velikosti zaslona, oblike računalnika in cene, bo strateško partnerstvo s podjetjem Rockchip Intelu omogočilo, da novim strankam ponudi širši nabor izdelkov.

Strateški dogovor s podjetjem Intel bo ponudbo izdelkov Rockchip razširil z zmogljivostjo in prilagodljivostjo Intelove arhitekture ter vodilnih komunikacijskih rešitev.

Z današnjo najavo družino izdelkov Intel SoFIA sedaj sestavljajo trije člani, kar vključuje: dvojedrno različico za omrežja 3G, ki bo predvidoma na voljo v zadnjem četrtletju tega leta, štirijedrno različico za omrežja 3G, ki bo na voljo v prvi polovici leta 2015, in različico za omrežja LTE, ki bo prav tako na voljo v prvi polovici naslednjega leta.

Cena štirijedrne komponente SoFIA 3G bo najavljena kasneje in pričakovati je mogoče, da bo cena konkurenčna. V skladu s pogodbo bosta Intel in Rockchip nove izdelke prodajala obstoječim strankam, kar pomeni proizvajalce originalne opreme in naprav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel matične plošče


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več