Matične plošče
10.09.2014 18:15

Deli z drugimi:

Share

Intel predstavil nova orodja za razvijalce ter najnovejše naprave in storitve

Podjetje je najavilo tudi dostopnost platforme Intel Edison in platformo z modemom LTE druge generacije.
Izvršni direktor podjetja Intel, Brian Krzanich.
Izvršni direktor podjetja Intel, Brian Krzanich.

Izvršni direktor podjetja Intel, Brian Krzanich, je letošnjo Intelovo tehnološko konferenco začel s predstavitvijo širokega nabora računalniških pobud in projektov, ki dokazujejo, kako si podjetje prizadeva ustvariti nove tržne segmente, v katerih vse temelji na pametnih tehnologijah in povezanosti. Krzanich ter drugi vodilni predstavniki podjetja so naznanili nova orodja za razvijalce strojne in programske opreme, prikazali prihajajoče Intelove tehnologije ter predstavili nove izdelke iz različnih tehnoloških segmentov.

»S ponudbo raznovrstnih izdelkov in orodij za razvijalce, ki so na voljo za različne hitro rastoče segmente, operacijske sisteme in naprave, Intel razvijalcem strojne in programske opreme nudi nove priložnosti za rast ter prilagodljivost pri oblikovanju in razvoju izdelkov,« je dejal Brian Krzanich, izvršni direktor podjetja Intel. »Intel zagotavlja najboljše s področja pametnih in povezanih tehnologij.«

Med uvodnim nagovorom so se Intelovemu izvršnemu direktorju na odru pridružili tudi drugi vodilni predstavniki podjetja ter Michael Dell, predsednik in izvršni direktor podjetja Dell, in Greg McKelvey, izvršni podpredsednik ter vodja strategije in trženja pri skupini Fossil Group.

V želji, da bi povečal doseg svojih tehnologij, je Intel letos prenovil organizacijo in vsebino konference, s čimer želi nasloviti potrebe večjega števila inženirjev in razvijalcev. Poleg osebnih računalnikov, mobilnih naprav in podatkovnih centrov so v program vključili tudi internet stvari, naprave, ki jih uporabniki nosijo na telesu, ter druge nove naprave izumiteljev in navdušencev nad tehnologijo. Dogodka se bo ta teden udeležilo več kot 4500 udeležencev z vsega sveta.

Nova orodja za razvijalce

  • Intel je najavil program Intelove referenčne zasnove za Android, s katerim bo uporabnikom tabličnih računalnikov zagotovil visokokakovostno in dosledno izkušnjo, ki bo temeljila na najnovejši različici operacijskega sistema Android. Podjetje bo olajšalo postopek namestitve sistema Android za proizvajalce tabličnih računalnikov, tako da bo zagotovilo razvoj programske opreme, poenostavljen dostop do storitev Google Mobile Services ter podporo za posodobitve in nadgradnje na prihodnje različice operacijskega sistema Android.
  • Intel je razkril podrobnosti programa Analytics for Wearables (A-Wear), ki bo pospešil razvoj in vpeljavo naprav, ki jih uporabniki nosijo na telesu. Program združuje številne komponente programske opreme, kot so različna Intelova orodja in algoritmi ter možnosti za upravljanje podatkov distribucijske tehnologije Cloudera CDH, ki so vpeljane na infrastrukturi v oblaku, optimizirani za Intelovo arhitekturo. Razvijalci naprav Intel, ki jih uporabniki nosijo na telesu, bodo lahko program A-Wear uporabljali brezplačno.


Dostopnost novih Intelovih izdelkov

  • Intel je sporočil, da je prvič splošno dostopen tudi modem Intel XMM 7260, ki je trenutno na voljo v pametnem telefonu Samsung Galaxy Alpha v Evropi in na drugih regionalnih trgih. Modema Intel XMM 7260 in Intel XMM 7262 podpirata standardov za enega najhitrejših mobilnih prenosov podatkov ter zagotavljata hitrosti prenosa podatkov do 300 Mb/s (Category 6). Modema sta Intelovi platformi LTE druge generacije ter proizvajalcem zagotavljata visoko zmogljivo in energijsko učinkovito rešitev za napredna omrežja, ki bodo temeljila na tehnologiji LTE.
  • Intel Edison, računalnik v velikosti poštne znamke z vgrajeno brezžično povezavo, ki je bil predstavljen na Sejmu zabavne elektronike CES, je že na voljo. Platforma je zasnovana za hitre inovacije in razvoj izdelkov, ciljne skupine pa so izumitelji, podjetniki in razvijalci izdelkov široke potrošnje. Platforma poenostavlja razvojni proces, poveča trajnost ter dodatno znižuje stroške.
  • Podjetje AT&T* bo izključni ponudnik izdelka MICA (My Intelligent Communication Accessory), zapestnice s tehnologijo za pametno komunikacijo, ki so jo razvili Intelovi inženirji, oblikovali pa v podjetju Opening Ceremony.


Predstavitev novih izdelkov in inovacij

  • Michael Dell in Brian Krzanich sta predstavila nov tablični računalnik podjetja Dell z enkratnimi možnostmi za fotografijo. Nova serija najtanjših tabličnih računalnikov na svetu Dell Venue 8 7000 Series s tehnologijo Intel RealSense bo na voljo konec leta. Posnetki Intel RealSense so napredna fotografska rešitev, ki ustvari globinski zemljevid visoke ločljivosti ter omogoča merjenje, premik točke ostrenja in izbiro filtrov z dotikom prsta. Predstavila bo nove zmogljivosti in načine za uporabo tabličnih računalnikov ter odprla nova ustvarjalna obzorja za razvijalce aplikacij, ki bodo spremenile izkušnjo fotografije za uporabnike.
  • Intel Wireless Gigabit Docking je celovita izkušnja brezžičnega povezovanja, ki vključuje brezžično priklopno postajo, brezžično povezavo z zaslonom in brezžično polnjenje. Tehnologija je bila predstavljena z Intelovo referenčno zasnovo, ki temelji na Intelovih procesorjih naslednje generacije, izdelanih s 14-nanometrskim postopkom.
  • Razvijalci so si lahko ogledali procesor Intel Core naslednje generacije, izdelan s 14-nanometrsko tehnologijo, ki bo na voljo leta 2015.
  • Prek videa se je konference udeležil tudi ugledni fizik Stephen Hawking, ki je spregovoril o tem, kako je lahko tehnologija za gibalno ovirane osebe pogosto osnova za tehnologije prihodnosti. V povezavi s tem je Intel prvič razkril tudi edinstveni projekt povezanih invalidskih vozičkov Connected Wheelchair Project. Gre za konceptni projekt, ki so ga zasnovali Intelovi pripravniki v okviru programa Intel Collaborators. Projekt dokazuje, kako je mogoče povsem običajne stvari z uporabo razvojnih orodij Intel Galileo Development Kit spremeniti v povezane naprave, ki temeljijo na uporabi podatkov. Intel Galileo Development Kit temelji na procesorjih Intel Quark in rešitvah za internet stvari Intel Gateway Solutions ter vključuje varnostne rešitve Wind River in McAfee.


Program dogodka Intel Developer Forum

  • Razvijalci se bodo lahko udeležili 164 predavanj Intelovih in drugih tehnoloških strokovnjakov.
  • Na predstavitvi IDF Industry Technology Showcase bodo posamezne Intelove poslovne enote in več kot 180 vodilnih svetovnih podjetij pripravile več kot 700 predstavitev najnovejših inovacij in prihodnjih tehnologij, ki jih bodo udeleženci lahko preizkusili.
  • Intelov podpredsednik Doug Davis bo na predavanju o internetu stvari spregovoril o združljivosti in varnostnih izzivih ter opisal Intelove strojne in programske gradnike za rešitve interneta stvari. Razkril bo, da Intel skupaj s podjetji AT&T, Cisco, GE in IBM razvija celovite rešitve, ki uporabljajo njihove platforme in Intelove gradnike. Podjetja bodo najavila skupaj razvite izdelke, ki so že na voljo, ter prihodnje načrte.
  • Na predavanju o računalniku Intel Edison, napravah, ki jih uporabniki nosijo na telesu, in novih napravah bo Intelov podpredsednik Mike Bell prikazal različne prototipe, ki uporabljajo računalnik Intel Edison, vključno z interaktivnim tridimenzionalno natisnjenim oblačilom in Braillovim tiskalnikom. Podjetje Meridian Audio, ki izdeluje vrhunske avdio in video komponente, bo spregovorilo o tem, kako izdelek Intel Edison prispeva k razvoju njihove ponudbe brezžičnih avdio izdelkov.
  • Na predavanju o razvoju programske opreme bo Intelov podpredsednik Doug Fisher predstavil orodja, ki razvijalcem pomagajo preprosteje in hitreje ustvariti programsko opremo za različne ekosisteme naprav. Govoril bo tudi o tem, kako bodo lahko proizvajalci originalne opreme in naprav uporabili Intelova prilagojena orodja in referenčne zasnove za preprost razvoj naprav z operacijskima sistemoma Windows in Android.
  • Na predavanju o mobilnih tehnologijah bo Intelov podpredsednik Hermann Eul razvijalcem ponudil izziv, naj z inovacijami za najpomembnejšo tehnologijo, ki je v rokah ljudi – mobilne naprave – igrajo vlogo pri reševanju največjih težav sveta ter spodbudijo razvoj družb po vsem svetu, zlasti v državah v razvoju. Poudaril bo strojno in programsko opremo ter komunikacijske tehnologije, ki jim bodo omogočile izkoristiti te priložnosti in pomagati pri spodbujanju sprememb, napredka in razvoja.
  • Intelova višja podpredsednica Diane Bryant bo na predavanju o podatkovnih centrih predstavila preoblikovanje podatkovnih centrov, ki je v veliki meri posledica oblikovanja gospodarstva, ki temelji na digitalnih storitvah. Predstavljene bodo tudi informacije o prihodnjih Intelovih izdelkih Silicon Photonics ter podrobnosti o tem, kako Intel izdelke prilagaja posameznim uporabnikom podatkovnih centrov.
  • Na predavanju o preoblikovanju in inovacijah na področju osebnih računalnikov bo Intelov višji podpredsednik Kirk Skaugen povedal, kako lahko razvijalci izkoristijo globalno priložnost, ki jo predstavlja 600 milijonov 4 leta in več starih računalnikov. Te računalnike lahko zamenjajo z vznemirljivimi novimi izdelki ter novimi izkušnjami za različne operacijske sisteme. Predstavil bo nove informacije o razvoju rešitev ChromeOS in Intel Wireless Display ter projektu za brezžično napajanje Wireless Power.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel matične plošče


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več