Matične plošče
08.11.2011 17:29
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Veliki “pok” iz MSI-ja

Tako kot ostali proizvajalci matičnih plošč je tudi MSI na svoji LGA2011 plošči veliko pozornosti posvetil agresivni obliki.
Tako kot ostali proizvajalci matičnih plošč je tudi MSI na svoji LGA2011 plošči veliko pozornosti posvetil agresivni obliki.

Podjetje MSI je lansiralo matično ploščo višjega cenovnega razreda za procesorje Sandy Bridge E, ki so jo poimenovali Big Bang XPower II. Tako kot ostali proizvajalci matičnih plošč, je tudi MSI na svoji LGA2011 plošči veliko pozornosti posvetil agresivni obliki, uporabi kakovostnih komponent, množici različnih vgradnih rež ter bogati paleti prilagoditvenih nastavitev za overclocking navdušence.

Pasivni hladilniki sistemskega nabora in napajanje procesorja po obliki spominjajo na nekatere Gigabytove rešitve, medtem ko so pri MSI-ju za izgradnjo uporabili najkakovostnejše Military Class III komponente. Plošča ima skupno osem rež za pomnilnik, dva 8-pinska napetostna konektorja za procesor, sedem PCI Express x16 rež za grafične kartice (podpora za SLI in CrossFireX) ter veliko število drugih priključkov.

Med njimi je deset SATA priključkov (SATA 6 Gb in 3 Gbps), osem USB 3.0, Firewire, dva gigabitna ethernet vhoda in Creative-ov 7.1-kanalni X-Fi MB2 zvok. Navijalcem so namenjeni OC Genie z možnostjo spreminjanja delovnih taktov s samo eno tipko, posebne tipke za vklop in reset računalnika ter brisanje CMOS-a in LED ekran za statusna sporočila. Cena matične plošče za enkrat še ni objavljena.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več