Avtomobilizem
04.02.2013 11:10
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garmin predstavil novosti za 2013

Garmin je v okviru tradicionalnega srečanja z mediji predstavil novosti na področju cestne navigacije, napredek na področju ročnih, športnih GPS in navtičnih naprav, mobilnih aplikacij ter spletnega portala Garmin Connect.
Garmin predstavil novosti za 2013
Garmin predstavil novosti za 2013

Garmin za 2013 napoveduje prisotnost na širšem trgu uporabe GPS naprav. Na novinarskem srečanju srečanju je podjetje najprej predstavilo novosti na področju cestne navigacije. Nove navigatorje Garmin odlikuje nov in izstopajoč dizajn, velikost diagonale zaslona tudi do 7″, izboljšan vmesnik, prikaz informacij oz. POI točk, kaj se nahaja pred nami (restavracije, bencinske črpalke, banke itd) ter realen prikaz obcestnih znakov. Bolj naravno navigacijsko izkušnjo in prikaz na daljšo razdaljo omogoča Active Lane Guidance. Novost pri premium seriji je tudi aktivni magnetni nosilec. Dobrodošel pripomoček za vse uporabnike Garmin je Garmin express, novo orodje za enostavnejši dostop do programske in kartografske nadgradnje, varnostne kopije in izbiro ikon vozil ter glasov iz t.i. Garmin garaže. Vse novosti predstavljajo za uporabnika boljšo izkušnjo med vožnjo. Dolgoročni cilj družbe je ostati še naprej vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav v Sloveniji. V Sloveniji beležijo že preko 190 tisoč uporabnikov Garmin naprav.

Strategija podjetja tudi v prihodnjem delovanju sledi željam množice uporabnikov, katerim želijo približati in kar najbolje prilagoditi široko paleto GPS naprav in rešitev. Garmin športne navdušence združuje tudi preko portala Garmin Connect, ki deluje na globalni ravni in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na portalu je registriranih že več kot 2,5 milijona članov in naloženih več kot 2 milijardi milj aktivnosti. To je spletno orodje za treniranje, shranjevanje, analizo in izmenjavo športnih dejavnosti. Na portalu Garmin Connect se lahko povežete s prijatelji, tekmeci ali profesionalci, ki lahko vidijo vir vaših dejavnosti, vi pa lahko vidite njihovega. Objavite lahko tudi komentarje na dejavnostih prijateljev. Spremljate lahko profesionalne športnike in statistiko njihovih nedavnih treningov ter tekem. Novost za tekače in kolesarje je funkcija Osebni rekordi. S pomočjo spletnih načrtov treningov na portalu Garmin Connect boste lahko spremljali svoj napredek. Vadbe lahko pošljete tudi neposredno v napravo za vodenje med samim treningom.

V povezavi s portalom je na voljo Garmin Connect™ Mobile, Android in Garmin Connect™ Mobile, iOS – brezplačna aplikacija na pametnem telefonu, ki omogoča prikaz športnih aktivnosti. Nova GPS kolesarska računalnika Edge 510 in 810 nudita povezljive funkcije, ko sta povezana s pametnim telefonom (Apple ali Android™) in aplikacijo Garmin Connect™ Mobile. Edge beleži podatke in jih pošilja telefonu preko povezave Bluetooth®.

Novosti pri prvih namenskih kolesarskih GPS napravah, Edge 510 in Edge 810, so uporabniku prijazen uporabniški vmesnik, direktno sledenje, posredovanje podatkov v družabne medije in sveži vremenski podatki, ki zagotavljajo, da so nove naprave odlične za trening, popotniško kolesarjenje in gorsko kolesarstvo. Natančno beležita hitrost, razdaljo, čas, GPS položaj, nadmorsko višino, porabljene kalorije, vzpon in spust. Za še več podatkov med aktivnostjo se preko ANT+™ tehnologije povezujeta z Garmin senzorji srčnega utripa, hitrosti in kadence ter z združljivimi merilniki moči ostalih proizvajalcev. Za beleženje vzpona in spusta ter sprememb v nadmorski višini imata napravi vgrajen barometrični višinomer. Nova možnost nastavitve profilov aktivnosti omogoča kolesarju za specifično aktivnost ( trening, tekma, cestno kolesarjenje, gorsko kolesarjenje) nastaviti izbrana polja s podatki in nastavitve naprave. Sledenje v živo omogoča funkcija LiveTrack. Povabi lahko oddaljene spremljevalce preko elektronske pošte s povezavo ali preko družabnih spletnih medijev, tako, da lahko podatke preko Garmin Connect v živo spremljajo na svojem pametnem telefonu, namizju ali tabličnem računalniku. Po prejemu elektronskega sporočila s povezavo lahko v živo spremljajo kolesarjeve podatke, kot so hitrost, razdalja, srčni utrip (opcijsko), kadenca in moč (opcijsko) ter lokacijo na zemljevidu. Tudi Garminova profesionalna kolesarska ekipa Garmin-Sharp professional cycling team bo Livetrack funkcijo uporabljala med svojimi treningi in omogočila vodstvu in trenerjem ekipe v živo vpogled v svoje napore.

Trendi športnih GPS-ur Garmin za tekače kažejo prav tako v posredovanju podatkov v družabne medije in druge povezljivosti.

Predstavljeni so bile novosti tudi na področju ročnih GPS naprav za pohodništvo in prosti čas, in sicer Oregon 600/650, ki ga odlikuje triosni kompas, barometrični višinomer, ANT+ in Bluetooth brezžične, povezave, 8MB fotoaparat (650/650t) ter povezljivost preko mobilnega telefona do npr. Garmin Adventures. Mnoge uporabnike že od lanskega leta navdušuje zapestna GPS navigacijska ura s senzorji ABC (višinomer, barometer, kompas), 3-osnim elektronskim kompasom in vgrajenim termometrom , fēnix™. Uro odlikujejo enostavna uporaba in veliko navigacijskih funkcij, ki jih najdemo v priljubljenih ročnih GPS napravah.

Golfiste bo navdušila nova Approach S2 ura s prednaloženimi podatki o 30.000 golf igriščih po vsem svetu. Na voljo bo v treh barvnih različicah.

Navtično revolucijo predstavlja quatix™, edina GPS-ura na tržišču, ki ponuja v enem izdelku inovativne rešitve kot so MOB (človek v vodi), kontrolna enota za Garmin avtopilota, daljinski upravljalnik za Fusion avdio sisteme, štartna ura, prikazovanje SOG/VMG, virtualna štartna linija, pomoč za idealni obrat, barometer, tri-osni kompas, senzor temperature ter še mnogo več. Kmalu bo na voljo tudi nova serija GPSMap 500 in 700-serije ploterjev in kombiniranih naprav z WiFi in Bluetooth™ brezžično povezavo. S serijo “xs” Garmin ne vključuje le na novo prenovljene, zelo odmevne HD-ID sonarne tehnologije, temveč tudi vgrajeno “Spread-Spectrum CHIRP” sonarno zmožnost.

Iskanje rib bo lažje kot kdajkoli z novim Garmin® echoMAP™ 50s in 70s, najnovejšo kombinacijo fishfinderja in visoko zmogljivega GPS ploterja z WiFi in Bluetooth™ brezžično povezavo. Z jasnim ločevanjem tarč in vidljivostjo podnevi ter ponoči, echoMAP omogoča fokus nazaj na lovljenje rib, in ne na njihovo lokacijo na zaslonu. Popolni pripomoček za echoMAP 50s je novi echo prenosni komplet, ki nudi vgrajeno upravljanje kablov in skladiščenje sistema za sondo, da se zagotovi prenašanje v kateremkoli trenutku.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Garmin navigacija

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več