Namizni računalniki
26.06.2015 07:40

Deli z drugimi:

Share

Novi in še boljši Acer Chromebase

Uporabniki računalnikov Chromebase so odločitev Acerja o uporabi na dotik občutljivega zaslona sprejeli z odprtimi rokami!
Uporabniki računalnikov Chromebase so odločitev Acerja o uporabi na dotik občutljivega zaslona sprejeli z odprtimi rokami!

Namizni računalniki vse-v-enem Chromebase z operacijskim sistemom Google OS so na trgu prisotni že kar nekaj časa, zato so se pri podjetju Acer odločili, da ga bodo nekoliko »posodobili«. Ti so namreč priljubljeni osebni računalnik opremili z na dotik občutljivim zaslonom z 21,5-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Ker lahko zaslon sočasno prepozna do deset točk oziroma prstov, je delo z njim pravi užitek, prav tako pa se odlično obnese tudi pri igranju računalniških iger.

Da novemu namiznemu računalniku Acer Chromebase DC221HQ ne bi prehitro pošle moči, je poskrbljeno s 4-jedrnim mobilnim procesorjem Nvidia Tegra K1 in vsaj štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še visokoločljivo spletno kamero, relativno kakovostni zvočniški sistem, podatkovna priključka USB 2.0 in 3.0, video vmesnik HDMI ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth 4.0.

Podjetje Acer bo novi namizni računalnik Acer Chromebase DC221HQ ponudilo v prodajo kmalu, zanj pa bo onkraj luže potrebno odšteti okoli preračunanih 380 evrov. Ciljna skupina kupcev pa je tista, ki potrebuje relativno zmogljiv računalnik, a zanj nimajo na voljo veliko prostora.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Acer računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več