Namizni računalniki
05.04.2014 18:25

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših aplikacij za vaš novi Mac

15 najboljših aplikacij za vaš novi Mac
15 najboljših aplikacij za vaš novi Mac

Caffeine

Caffeine (http://bit.ly/mac-caffeine) je majhna aplikacija, ki se namesti na desno stran vaše menijske vrstice. S klikom nanjo lahko Macu preprečite avtomatsko spanje, zatemnitev in zagon ohranjevalnika zaslona. Aplikacija je zelo uporabna, če ne želite, da bi šel vaš računalnik v spanje, medtem ko v ozadju prenašate torrente.

Alfred

Alfred (http://bit.ly/mac-alfred) ni le zaganjalnik programov. Ta aplikacija lahko zamenja Macov iskalnik Spotlight in vam poleg iskanja omogoča zagon programov, nadziranje Spotifyja, iskanje slik na Googlu, odpiranje strani z 1Password in veliko več. Alfreda je možno prilagoditi, kar ponuja neomejeno število možnosti.

AirMail

Sparrow je hitro postal najbolj priljubljen e-poštni odjemalec za Mace. Toda po Googlovem nakupu tega programa se je njegov razvoj zaustavil. Nato se je na njegovem mestu pojavil AirMail (http://bit.ly/rn-airmail). Tu boste našli združeno mapo »prejeto« za vse svoje poštne račune, podporo za Gmail, Exchange in praktično vse druge poštne storitve ter vtičnike za Dropbox, ki bodo poenostavili pošiljanje velikih datotek.

Divvy

Namesto neprestane uporabe miške za organizacijo oken poskusite uporabiti orodje za njihovo upravljanje, ki so ga poimenovali Divvy (http://bit.ly/mac-divvy). Z njim lahko nastavite preproste ukaze na tipkovnici, s katerimi lahko enostavno prestavite okno z leve polovice zaslona na cel zaslon in nazaj – tako kot v Windowsih.

Bartender

Razvijalci aplikacij OS X zelo radi razvijajo aplikacije, ki zapolnijo vašo sistemsko vrstico (desno zgoraj). Ko na vašem sistemu hkrati tečejo Chrome, Dropbox in še nekaj drugih programov, je desna stran vaše menijske vrstice popolnoma zapolnjena. Zato namestite aplikacijo Bartender (http://bit.ly/mac-bartender), ki bo očistila vse te stvari.

Freedom

Aplikacija za produktivnost Freedom (http://bit.ly/mac-freedom) že leta velja za nujno orodje na vseh novih računalnikih. Aplikacija preprosto prekine vašo internetno povezavo za določen čas, kar vam bo omogočilo, da dokončate svoje naloge.

Fantastical

Fantastical (http://bit.ly/mac-fantastical) je najboljša aplikacija za koledar za Mace. Nahaja se v menijski vrstici in brez težav pretvarja vaše stavke v dogodke. Odprite Fantastical, napišite »Večerja z Janjo v Via Boni ob 19.00«, pritisnite enter in ste gotovi.

GIF Brewery

GIF Brewery (http://bit.ly/mac-gif-brewery) omogoča hitro, čisto in učinkovito ustvarjanje animiranih GIF-slik tudi tistim, ki niso vešči dela s Photoshopom. Vanj morate le uvoziti video izrezek, izbrati želeni odsek na časovnici, določiti dimenzije in doživeli boste slavo na družbenem omrežju za animirane slike Tumblr.

Growl

Applov center notifikacij postaja boljši, toda še vedno ni primerljiv z aplikacijo Growl (http://bit.ly/mac-growl). To nujno potrebno orodje nudi popolnoma prilagodljive posodobitve za vse vaše programe.

GrabBox

Če delite skice projektov s sodelavci ali shranjujete sliko trenutka s filma, potrebujete spodobno aplikacijo za zajemanje zaslonskih slik. Priporočamo vam aplikacijo GrabBox (http://bit.ly/mac-grabbox), s katero lahko posnamete zaslonsko sliko, ki jo aplikacija nato avtomatsko naloži na Dropbox, ustvari povezavo do nje in jo hkrati skopira v vaše odložišče.

Steam

Steamova (http://bit.ly/mac-steam) ogromna knjižnica iger vsebuje številne neodvisne naslove in znane hite, kot so Dota 2, Team Fortress in Batman: Arkham City. Igrate lahko brezplačne naslove, kupujete igre in komunicirate s svojimi prijatelji na Steamovem omrežju.

f.lux

Če ste si kdaj želeli pisati ob svetlobi sveče, tako kot so to počeli naši predniki, je f.lux (http://bit.ly/mac-flux) aplikacija za vas. Ta aplikacija teče v ozadju ter spreminja svetilnost in barvo zaslona glede na čas dneva.

Pocket

Pocket (http://bit.ly/mac-pocket) je imel kot aplikacija za kasnejše branje skromne začetke, a je sčasoma postal mnogo več. Zdaj namreč nudi dovolj prostora za shrambo videov z YouTuba, skladb s SoundClouda in novic, za katere še nimate časa. Preprost in eleganten vmesnik poskrbi za hitro branje. Podpira tudi delovanje brez internetne povezave in tako omogoča prenos vseh vsebin za branje kar na letalu ali v divjini.

Simplenote

Priljubljena storitev Simplenote (http://bit.ly/mac-simplenote) je končno objavila aplikacijo za pisanje beležk za Mac. Ta preprosta, hitra in brezplačna aplikacija sinhronizira vaše beležke v oblak ter podpira dostop in iskanje z Macov, naprav iOS, Android in Kindle.

Instacast

Instacast (http://bit.ly/mac-instacast) za Mac ponuja lahkoten vmesnik za podcast oddaje. Omogoča nadzor nad iskanjem, naročanjem, prenašanjem in organiziranjem podcastov. Uporabniki naprav iOS lahko z njim sinhronizirate tudi svoje naročnine. Tako imate en razlog več za to, da vam ni treba odpirati iTunesov.

Menite, da smo izpustili vašo najljubšo aplikacijo? Povejte nam v komentarjih! Ne spreglejte še drugih člankov v seriji 15 najboljših.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več