Namizni računalniki
25.09.2013 15:23

Deli z drugimi:

Share

Apple prenovil namizne računalnike iMac s procesorji Haswell

V ZDA je podjetje Apple najavijo razpoložljivost nove generacije računalnikov iMac, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo Intelove procesorje s sredicami Haswell. Novi Applovi računalniki iMac se lahko pobahajo še z novo in zmogljivejšo grafiko ter hitrejšo brezžično povezavo Wi-Fi.
Novi namizni računalniki Apple iMac so opremljeni z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!
Novi namizni računalniki Apple iMac so opremljeni z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!

Podjetje Apple je prijetno presenetilo z najavo nove generacije namiznih računalnikov iMac, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo najnovejše Intelove procesorje s sredicami Haswell. Uporaba četrte generacije procesorjev Intel Core je pohitrila delovanje priljubljenih računalnikov ob hkratnem zmanjšanju porabe električne energije, pri najtežjih nalogah pa s povišanjem privzete frekvence priskoči na pomoč napredna tehnologija Turbo Boost Technology 2.0. Novi Applovi računalniki iMac se lahko pobahajo še z novo in zmogljivejšo grafiko ter hitrejšo brezžično povezavo Wi-Fi.

Vstopna različica osebnega računalnika iMac z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom je opremljena z Intelovim procesorjem Core i5 frekvence 2.7-gigahercev in vgrajeno grafično kartico Intel Iris Pro, medtem ko najzmogljivejša inačica ponuja Intelov procesor Core i7 frekvence 3,5-gigahercev in zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce 700. Novici so za nameček opremljeni še z brezžično povezavo Wi-Fi 802.11ac, ki zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim 802.11n in za nameček porabi kar 6-krat manj električne energije. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajen hibridi trdi disk z do tremi gigabajti prostora (Fusion Drive) oziroma občutno dražji pogon Solid State, na katerega lahko shranimo do največ terabajt podatkov.

Nova družina Applovih namiznih računalnikov iMac je že naprodaj v ZDA, za vstopni model pa je potrebno odšteti preračunanih 960 evrov oziroma preračunanih 1.110 evrov za model z večjim zaslonom. Novinci bodo proti koncu leta naprodaj tudi pri nas. Za model z 21,5-palčnim zaslonom bo potrebno odšteti okoli 1.300 evrov, za model z 27-palčnim zaslonom pa okoli 1.500 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več