Namizni računalniki
15.01.2015 17:28

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?

Nekaj mesecev po predstavitvi in po več deset milijonih prodanih telefonov iPhone 6 in 6 Plus podjetje Apple s pozitivnim zagonom počasi koraka v 2015, a se v povezavi z naslednjim letom vseeno poraja še veliko vprašanj. Kaj torej lahko od Appla pričakujemo v prihajajočem letu?
Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?
Kaj lahko pričakujemo od Appla v 2015?

V 2015 se bo poslovni svet pomaknil v sam center Applovega fokusa. Pred nekaj meseci je podjetje presenetilo tehnično skupnost s tem, ko je najavilo dolgoročno partnerstvo z IBM. Glavna ideja sodelovanja je povezava mobilne tehnologije in podjetništva (če ne kar celotnih industrij) v smislu, da bi obe strani pridobili koristi. V 2015 naj bi si tako Apple zagotovil nekoga, ki bo priskrbel ustrezne aplikacije in s tem integracijo z industrijami, kot so prevoz, finančne storitve, trgovina na drobno in zdravstvena oskrba, IBM pa ima znanje in izkušnje z vsemi naštetimi.

Številne govorice za leto 2015 napovedujejo prihod 12,9-palčnega iPada, ki pa očitno nikoli ni bil mišljen kot potrošniški izdelek. V poslovnem svetu bi omenjeni veliki iPad Applu omogočil prodor tako na tržišče tabličnih kot tudi PC računalnikov. Nikoli ni lahko prepričati podjetij, da namizne računalnike z OS Windows zamenjajo z Maci, a morda bo s tablico iPad, ki predstavlja možnosti uporabe tako v pisarni kot na poti in ki po novem ponuja tudi Office aplikacije, to nekoliko lažje.

Svetovno javnost seveda najbolj zanima, kaj nas v 2015 čaka v zvezi z novimi iPhoni, a trenutni podatki napovedujejo rahlo razočaranje. Podjetje naj bi sicer predstavilo telefona iPhone 6s in 6s Plus, a naj bi slednja izgledala skoraj povsem enako kot modela, ki sta bila predstavljena to leto.

V 2015 naj bi postalo jasno, kaj namerava Apple storiti z nedavno kupljenim “slušalkarskim” gigatom Beats. Kdo ve, morda nas čakajo nove Apple Beats slušalke ali pa bo šlo podjetje še korak dlje in vključilo pametni pomočnik Siri v Apple Beats strojno opremo. Obetajo se tudi novosti na področju platforme HomeKit, ki naj bi medsebojno povezovala različno pametno tehnologijo v naših domovih.

Bojda nas v 2015 čaka naslednji velik korak podjeta na področju zdravja in s tem povezane platforme HealthKit, ne gre pa pozabiti niti na Apple Watch, zmogljiv športni merilec, ki bo neposredno povezan z aplikacijo Health na iOS 8. Slednji prihaja že spomladi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več