Dodatki za računalnike
05.08.2009 17:12
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je iPod Touch končno dobil resnega tekmeca?

Creative Zii Egg Plaszma je veliko več kot le prenosna večpredstavnostna naprava!
Creative Zii Egg Plaszma je veliko več kot le prenosna večpredstavnostna naprava!

Podjetje Creative je končno odmaknilo zastor in predstavilo svojo najnovejšo pridobitev na področju prenosnih večpredstavnostnih naprav, ki sliši na ime Zii Egg Plaszma. Novinec temelji na osnovi priljubljene Googlove odprtokodne platforme Android ter lahko povsem tekoče predvaja visokoločljive filmske posnetke, upravlja z naprednimi avdio zapisi in brez težav preračunava tudi zahtevnejše tridimenzionalne oblike.

To pravzaprav sploh ne preseneča, saj so v novem prenosnem predvajalniku večpredstavnostnih vsebin vgrajeni zmogljivi procesor ZMS-05, vrhunska zvočna kartica X-Fi ter grafični vmesnik s podporo standardu OpenGL ES. Za izris kakovostnih slik je zadolžen na dotik občutljiv zaslon ločljivosti 320 x 480 točk, medtem ko je za shranjevanje večpredstavnostnih vsebin na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete kar 32 gigabajtov. Vgrajeni pomnilnik lahko po potrebi razširimo s pomnilniškimi karticami SDHC.

Predvajalnik Zii Egg Plaszma ponuja še brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, navigacijski sistem GPS ter tritočkovni “pospeškomer”. Novinec je trenutno naprodaj le kot paket za razvijalce, njegova maloprodajna cena pa se onkraj luže giblje okoli štiristo ameriških dolarjev. Upajmo, da ga bomo vendarle kmalu deležni tudi v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več