Prenosni računalniki
12.03.2018 10:07

Deli z drugimi:

Share

HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov

HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov
HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov

Ko se tehnološki gigant Apple odloči za veliko spremembo, smo lahko 100-odstotno prepričani, da bo to občutila naša denarnica. Vse večje inovacije, ki jih je Apple vpeljal v svoje naprave v zadnjih nekaj letih, so dokazale ravno to in ena najbolj finančno obremenjujočih je zagotovo preskok na USB-C. Vsi modeli Applovih prenosnikov so dobili vhode USB-C, kar sicer ni nič narobe, morda bi si uporabniki želeli zgolj več časa za prilagajanje. Mnogo produktov še ni uspelo inkorporirati dotične tehnologije, ki je sicer več kot dobrodošla in to uporabnikom novih Applovih prenosnikov predstavlja ne malo preglavic.

Če recimo imamo 3-4 vhode USB-C, je to povsem dobolj za praktično vse uporabnike, ne glede na naš način uporabe prenosnika. Problem ni v številu vhodov, temveč je problem v tem, da moramo zdaj za vse, kar je recimo prejšnji MacBook Pro iz leta 2015 omogočal, kupiti posebne dodatke. Vzemimo za primer HDMI: pri modelu MacBook Pro iz leta 2015 je HDMI vhod bil vgrajen že v samo napravo, pri novejših Applovih prenosnikih pa moramo kupiti dodatek (nekaj podobnega kot na sliki), ki poskrbi za kompatibilnost HDMI-ja in USB-C vhoda.

Zgoraj opisani problem je zgolj eden v vrsti, ki se pojavijo, ko dejansko začnemo uporabljati napravo. Poleg tega je verjetno še večja težava v tem, da novejši prenosniki ne ponujajo več USB 2.0/USB 3.0 vhodov. Samo pomislimo, koliko naprav še vedno potrebuje dotične vhode in vse nam je lahko zelo hitro jasno – adapterji, polnilci itd.

Za največje Applove privržence je to seveda velik problem, kajti že tako ali tako so kupili enega najdražjih prenosnikov na trgu, sedaj pa jih čaka še dodaten vložek, od $20 do $50+, za adapterje, katerih prejšnji modeli niso potrebovali in so brez težav opravljali vse funkcije. Da pa ne bo izpadlo kot kritika Applu, ga seveda razumemo, kajti nekdo se je mroal prvi postaviti proti vsem tem najrazličnejšim vhodom. Zakaj? Naša raba bi v prihodnosti šla v nedogled, veliko čez mejo dejanske uporabnosti posameznih vhodov. USB-C tehnologija je superiorna v vsakem pogledu, kar pa še ne pomeni, da je njen razvoj in migracija na njo kakorkoli cenejši.

Torej, vsi tisti, ki se odločate za nakup najnovejših Applovih prenosnikov, bodite pripravljeni, da boste v žep segli še nekoliko globlje kot ste si verjetno sprva zamislili, saj boste skoraj zagotovo potrebovali dodatni adapter. Portal The Next Web svetuje nakup adapterja enega najbolj znanih proizvajalcev dodatkov Hyper.

Če ste pripravljeni sprejeti dejstvo, da bo ob vašem, sicer čudovitem Applovem prenosniku, stal še dodatek v obliki podolgovatega adapterja, potem je HyperDrive PRO prava izbira za vas. Kaj vse vam ponuja:

  • 2 USB-C vhoda (en 40GB/s, drugi 5GB/s)
  • 2 x USB 3.1
  • 4k HDMI
  • Mini DisplayPort
  • vhoda tako za SD kot microSD kartico

Uporaba HyperDrive PRO-ja je enostavna, saj ga lahko vedno, ko ga ne potrebujemo, enostavno izključimo iz prenosnika. Poveže se z dvema USB-C vhodoma, je zelo lahek in z njim brez težav potujemo, saj ga lahko spravimo v vsak žep.

Cena naprave je $119 v HyperShop-u na spletu. Če ste morda zgroženi nad to ceno vam lahko mirne vesti zagotovimo, da bi za posamezne adapterje za vse te vhode plačali precej več, poleg tega pa HyperDrive PRO omogoča različne vhode preko enega adapterja. Zagotovo gre za eno najlažjih rešitev in prikladnih rešitev, sami pa se morate odločiti, ali zares potrebujete vse to kar smo našteli zgoraj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več