Prenosni računalniki
01.01.2012 12:37

Deli z drugimi:

Share

iPad 3 z odličnim IGZO zaslonom?

Tablični računalnik iPad 2 je marsikoga prepričal tudi zaradi svoje atraktivne oblike. Verjamemo, da tudi tretji iPad v tem pogledu ne bo razočaral.
Tablični računalnik iPad 2 je marsikoga prepričal tudi zaradi svoje atraktivne oblike. Verjamemo, da tudi tretji iPad v tem pogledu ne bo razočaral.

Apple že nekaj časa pri svojih izdelkih veliko pozornosti namenja zaslonom, zaradi česar so ti po navadi izredno kakovostni. Še posebej veliko pohval je bil deležen njihov zaslon RETINA, ki ga lahko najdemo pri mobilnikih iPhone 4 ter iPhone 4S. Če gre verjeti spletni strani DigiTimes, pa naj bi bil tablični računalnik iPad 3 opremljen s še boljšim zaslonom, kot je zaslon RETINA.

Prihajajoči tablični računalnik iPad 3 naj bi imel vgrajen zaslon, temelječ na novi tehnologiji IGZO, ki bi uporabniku prinašala zelo visoko gostoto pik na palec – 330. Prav toliko pik na palec lahko srečamo že pri zaslonu RETINA, osnovanem na že dlje časa poznani tehnologiji IPS. Po besedah spletne strani DigiTimes naj bi zaslon iPada 3 premogel full HD resolucijo.

V zvezi z novim zaslonom iPada 3 pa omenimo še dve stvari. Porabil naj bi precej manj energije kot današnji IPS zasloni pri tabličnih računalnikih, obenem pa naj bi bila njegova proizvodnja v primerjavi z IPS zasloni tudi precej cenejša. Ali bo to pomenilo, da bo iPad 3 zaradi nižjih proizvodnih stroškov kaj cenejši, kot sta bila ob začetku prodaje iPad in iPad 2, pa ni znano.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več