Prenosni računalniki
20.04.2010 09:49

Deli z drugimi:

Share

Računalniški sistemi Apple s procesorji AMD?

Novi 27-inčni iMac težave vseskozi spremljajo.
Novi 27-inčni iMac težave vseskozi spremljajo.

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da naj bi se podjetji Apple in AMD skrivoma dogovarjali o skupnem sodelovanju na področju računalniških sistemov Mac. Procesorski gigant naj bi v laboratorijih podjetja iz Cupertina celo že preizkusil svoje najnovejše procesorske rešitve. Apple naj bi s procesorji AMD dejansko nameraval opremiti tako novo generacijo prenosnih računalnikov kot tudi delovnih postaj.

Z uporabo procesorjev AMD bi lahko podjetje Apple ponudilo v prodajo nekoliko cenejše računalniške sisteme, ki bi bili pisani na kožo tudi manj premožnim računalničarjem. Računalniški sistemi Mac naj bi bili opremljeni tudi z grafičnimi rešitvami AMD/ATI, kar naj bi še dodatno popestrilo ponudbo podjetja iz Cupertina. Govori pa se tudi o možnosti uporabe procesorjev AMD z vgrajeno grafično kartico.

V kolikor se bo podjetje Apple odločilo za izdelke AMD bodo tu zagotovo največ pridobili računalničarji, saj procesorji AMD ponujajo do 80 odstotkov več zmogljivosti za 60 odstotkov cene rešitev konkurenčnega podjetja Intel. Prvi računalniški sistemi Apple, opremljeni s procesorji in grafičnimi karticami AMD, pa naj bi na trg prispeli najkasneje do konca leta 2012.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,