Prenosni računalniki
31.01.2013 06:11

Deli z drugimi:

Share

Google OS prepričal še HP

Podjetje HP je predstavilo svoj prvi prenosni računalnik, opremljen z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. Prenosni računalnik Chromebook Pavilion bo po vsej verjetnosti naprodaj že 17. februarja.
Prenosnik HP Chromebook Pavilion bo v ZDA po vsej verjetnosti naprodaj že 17. februarja, k nam pa naj bi prispel spomladi.
Prenosnik HP Chromebook Pavilion bo v ZDA po vsej verjetnosti naprodaj že 17. februarja, k nam pa naj bi prispel spomladi.

Osebni in prenosni računalniki s prednameščenim operacijskim sistemom Chrome OS so med uporabniki vse bolj priljubljeni, zato se je zanj naposled odločil še računalniški gigant HP. Ta bo s priljubljenim Googlovim operacijskim sistemom najprej opremil prenosni računalnik Chromebook Pavilion, ki bo po vsej verjetnosti naprodaj že 17. februarja. Novi prenosnik bo kot nalašč za nemoteno opravljanje vsakodnevnih opravil in prenos, saj bo opremljen s 14-palčnim zaslonom LED ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk.

Prenosni računalnik HP Chromebook Pavilion se ne baha z zmogljivo strojno opremo, saj jo Chrome OS za hitro iz zanesljivo delovanje ne potrebuje. Strojna oprema novinca namreč obsega Intelov procesor Celeron 847 frekvence 1,1 gigaherca, sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete dveh gigabajtov, vgrajeno Intelovo grafično kartico in pogon Solid State s 16-gigabajti prostora. Za povezovanje z zunanjimi napravami sta na voljo priključka USB in HDMI.

Standardna baterija kapacitete 2.550 miliamper ur bo prenosniku HP Chromebook Pavilion zagotavljala dobre štiri ure avtonomije. Podjetje HP bo maloprodajno ceno in dobavljivost novosti žal razkrilo šele tik pred pričetkom prodaje, ki se bo kot rečeno pričela 17. februarja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več