Prenosni računalniki
20.08.2014 12:07

Deli z drugimi:

Share

HP kmalu s prenosnikom cenejšim od 150 evrov

Prenosnik HP bo navdušil predvsem tiste, ki za nakup prenosnega računalnika Windows niso pripravljeni odšteti gore denarja.
Prenosnik HP bo navdušil predvsem tiste, ki za nakup prenosnega računalnika Windows niso pripravljeni odšteti gore denarja.

Pri podjetju Microsoft so v prvi polovici julija zagotovili, da bo podjetje HP še pred koncem jeseni ponudil v prodajo nadvse poceni prenosni računalnik Windows. Zanesenjaki spletnega portala Mobile Geeks pa so pred kratkim razkrili, da gre tu za prenosnik s prodajno oznako Stream 14 za katerega bo onkraj luže potrebno odšteti 150 evrov, v Evropi pa okoli 200 evrov. Novost bo odlična alternativa vse cenejšim prenosnim računalnikom Chromebook, ki vsaj onkraj luže gredo v prodajo kot za stavo.

Iz doslej razkritih podatkov je razvidno, da bo nadvse poceni prenosni računalnik HP Stream 14 opremljen s 14-palčnim (35,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk, energijsko varčnim procesorjem AMD A4 in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov naj bi bil na voljo pogon Solid State kapacitete 32 gigabajtov z možnostjo uporabe dodatne pomnilniške kartice. Vsem kupcem novega prenosnika podjetja HP bo za nameček za dve leti brezplačno na razpolago 100 gigabajtov oblačnega prostora v okviru storitve Microsoft OneDrive.

Novi prenosnik podjetja HP bo zagotovo navdušil predvsem tiste, ki za nakup prenosnega računalnika niso pripravljeni odšteti gore denarja, hkrati pa se niso pripravljeni odreči prednostim, ki jih ponuja operacijski sistem Windows. Med slednjimi najdemo predvsem nezmožnost poganjanja lokalno nameščenih in spletnih aplikacij ter uporabe pisarniškega paketa Office, nezmožnost poganjanja namiznih aplikacij, omejeno delo brez povezave v svetovni splet, nezdružljivost z zunanjimi napravami ter nezmožnost neposrednega tiskanja na domači tiskalnik.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,