Prenosni računalniki
19.01.2011 08:42

Deli z drugimi:

Share

HP Pavilion dm1z: Prvi žepni računalnik s procesorjem AMD Fusion

Žepni računalnik HP Pavilion dm1z s procesorjem AMD Fusion gre v ZDA odlično v prodajo!
Žepni računalnik HP Pavilion dm1z s procesorjem AMD Fusion gre v ZDA odlično v prodajo!

Podjetje AMD je potrebovalo kar dolga štiri leta, da je pripravilo prve procesorje z vgrajeno grafično kartico. Tu seveda govorimo o hibridnih procesorjih, ki so nastajali v okviru projekta Fusion. Novinci so pisani na kožo tako ljubiteljem računalniških iger kot filmskih posnetkov. Vgrajena grafična kartica je namreč združljiva s knjižico DirectX11 in lahko brez težav predvaja celo visokoločljive videoposnetke formata 1080p.

Ker procesorji AMD Fusion predstavljajo neposredno konkurenco procesorjem Intel Atom, se je zanje že ogrelo podjetje HP. Njihovi inženirji so namreč kot prvi pripravili tržno nadvse zanimivi žepni računalnik Pavilion dm1z, ki v elegantnem ohišju skriva zmogljivi dvojerdni procesor AMD E350 Zacate. Ta podatke preračunava s taktom 1,6 gigaherca in pri polni obremenitvi porabili do največ 18 vatov električne moči.

Da žepnemu računalniku HP Pavilion dm1z ne bi prehitro zmanjkalo grafične moči, skrbi še grafična kartica AMD Radeon HD 6310. Strojna oprema novinca obsega še tri gigabajte sistemskega pomnilnika DDR3 in 320-gigabajtni trdi disk. Na njem je prednameščen operacijski sistem Windows 7 Home Premium. Za izris slik skrbi zaslon z 11,6-palčno oziroma 29,4-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.366 x 768 točk. Enkratno polnjenje priložene baterije zadošča za okoli 10 ur avtonomije delovanja.

Za vstopno različico žepnega računalnika HP Pavilion dm1z s procesorjem AMD Fusion ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 340 evrov. Tržno zanimivi žepni računalnik bo kmalu mogoče kupiti še pri nas. Upajmo, da njegova maloprodajna cena ne bo preveč zasoljena.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,