Prenosni računalniki
13.04.2012 16:08

Deli z drugimi:

Share

Hibridni ultrabook iz Intela

Intel je na IDF-u predstavil hibridni ultra prenosnik z drsnim ekranom, procesorjem Ivy Bridge in operacijskim sistemom Windows 8.
Intel je na IDF-u predstavil hibridni ultra prenosnik z drsnim ekranom, procesorjem Ivy Bridge in operacijskim sistemom Windows 8.

Intel je na IDF-u (Intel Developer Forum) v Pekingu razkril zanimiv koncept hibridnega ultrabook prenosnika. Napravo je mogoče uporabljati kot klasični ultrabook prenosnik, medtem ko drsni mehanizem omogoča obračanja zaslona horizontalno na tipkovnico, s čemer prenosnik dobi podobo tabličnega računalnika.

Podobne rešitve je pred časom predstavil že Asus, vendar pa je v Intelovem konceptu zaslon fizično priključen na preostali del naprave, uporabnikom pa je hkrati dostopna tudi tipkovnica in sledilna plošča. Tanek dizajn in prihajajoči operacijski sistem Windows 8, ki bo podpiral naprave občutljive na dotik, bosta uporabo prenosnikov v obliki tabličnih računalnikov še olajšala. Pri Intelu so prepričani, da bodo cene takšnih prenosnikov hitro padle pod 600 evrov, s čemer bodo uporabniki prišli do cenovno ugodnih in izjemno mobilnih naprav. Intelov koncept ultra prenosnika temelji na procesoru Ivy Bridge, medtem ko datum komercialne razpoložljivosti teh naprav še ni znan.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več