Prenosni računalniki
07.09.2016 16:26
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kupujete prenosnik? Za vas imamo nekaj vrhunskih predlogov

Lenovo ThinkPad X1 Yoga (OLED)
Lenovo ThinkPad X1 Yoga (OLED)

Brez dvoma ste se že kdaj znašli v trgovini s polnimi policami takšnih in drugačnih prenosnih računalnikov, v glavi pa se vam je postavilo vprašanje: “Katerega izbrati?” Glede na to, da so dandanes računalniki večinoma vsi zgrajeni iz podobnih jedrnih komponent, za odločitev pri nakupu po navadi igrajo pomembno vlogo številni dejavniki. Za vas smo pripravili seznam zanimivih prenosnikov z dokaj širokim razponom specifikacij. Odločitev je vaša!

1. Lenovo ThinkPad X1 Yoga (OLED) – ThinkPad verzija Lenovo prenosnika je nekaj posebnega zaradi “tabličnega načina”, kjer lahko tipkovnico po želji odstranimo. Lenovo se je odločil napravo še nadgraditi, in sicer z OLED ekranom, primerljivim z najboljšimi “big-screen” televizijami. Zadovoljni uporabniki pravijo, da ko enkrat poskusiš OLED ekran, težko nazaj preklopiš na “stari” LCD. (Cena: od 1.960 eur)

2. Dell Inspiron 7000 2-in-1 – Videti je, da je Dellu uspelo “izumiti” največ prenosnika za najmanj denarja. Ti 33 (13 inch) in 38-centimetrski (15 inch) prenosniki, imenovani Inspiron 7000 2-in-1, premorejo kovinsko ohišje, kamero s tehnologijo prepoznavanja obrazov, soliden IPS visokoresolucijski ekran in Core i5 procesor. Vse to za približno 675 eur.

3. Dell XPS 15 – Gre za “mondeno” napravo, ki na prvi pogled zelo spominja na 15-inčni MacBook Pro, vendar Dell XPS 15 na kar nekaj področjih premaga Applov prenosnik. Strokovnjaki izpostavljajo predvsem osupljivo 4K (4000X2000) resolucijo ekrana. Za vse tiste, ki morda iščete nekoliko manjši prenosnik, obstaja tudi 13-inčni XPS 13. (Cena: od 1.889 eur)

4. HP EliteBook Folio G1 – Po pisanju portala “CNet” gre za najboljši ultra tanki Windows prenosnik trenutno na tržišču. Spet bi ga lahko primerjali z Applovim 30-centimetrskim (12-inčnim) MacBook-om, med drugim ima visokoresolucijski ekran na dotik in dodatne USB-C vhode. 13-inčni HP Spectre sicer nima ekrana na dotik, vendar ima boljši procesor in je še tanjši. (Cena: od 1.101,35 eur)

5. Apple MacBook Pro (13-inčni) – Brez dvoma prva izbira pri brezkompromisnih in produktivnih prenosnikih. Dizajn naprave se skozi leta ni veliko spremenil, vendar še vedno ostaja pred številnimi novejšimi prenosniki, tako po dizajnu kot ekranu in vrhunski kombinaciji Applove tipkovnice in sledilne ploščice. Sicer Apple nič ne obljublja, vendar obstaja možnost, da bomo do konca leta 2016 videli novo verzijo Apple MacBook računalnika. (Cena: od 1.209 eur)

6. Microsoft Surface Pro 4 – Gledano v celoti, najboljši Windows hibrid. Krasi ga stil, ekran s precej večjo resolucijo od predhodnikov, je fleksibilen, enostaven za uporabo, poleg tega pa premore moderno tipkovnico. Oktobra letos bo Surface Pro 5 star že leto dni, kar pomeni, da je Surface Pro 5 (morda) zelo blizu. (Cena: od 2.279 eur)

7. Razer Blade Stealth – Prenosnik z opcijskim 4K ekranom na dotik in zabavno Chroma tipkovnico, ki omogoča milijone različnih, svetlečih se kombinacij, poleg tega pa je zelo tanek – približno kot MacBook Air. Sicer naj v prvem planu ne bi šlo za tipični gaming prenosnik, vendar pa ob dodatku zunanjega grafičnega “boxa” in grafičnega procesorja, Razer Blade Stealth omogoča celo virtualno realnost. (Cena: od 1.400 eur)

8. Apple MacBook – Minimalistični prenosnik z enojnim USC-C vhodom, ki nikakor ni prenosnik za vsakogar. 12-inčni Apple MacBook je po mnenju mnogih najboljši “lightweight” prenosnik za tiste, ki veliko potujejo in morajo med potovanji sproti urejati tekoče zadeve. Če primerjamo MacBook in MacBook Air, se po podatkih Apple več ljudi odloča za prvega. (Cena: od 1.429 eur)

9. Acer Predator 15 – Zelo redek gaming prenosnik, ki je uspel “spraviti” eno boljših grafičnih kartic Nvidia GeForce 980M v manjši 15-inčni računalnik in ne v okornega 17-inčnega (43-centimetrskega). Acer Predator 15 je po pisanju portala “CNet” eden boljših gaming prenosnikov, vendar pa za VR podporo raje izberite Origin PC Eon17-X. (Cena: od 1.899 eur)

10. Samsung TabPro S – Hibrid, ki v primerjavi z Microsoftovo verzijo ni enako zmogljiv, premore pa odličen AMOLED ekran in stane manj. (Cena: od 1.113 eur)

11. Alienware 13 (OLED) – Ta gaming prenosnik krasi vrhunski OLED 13-inčni ekran, ki ponuja zelo svetle barve in skorajda brezhibne ravni črne. Alienware 13 z opcijskim OLED ekranom je zares nekaj posebnega, saj uporabniško izkušnjo igranja iger povzdigne na visoko raven, poleg tega pa je cenovno še kar dostopen. (Cena: od 1.600 eur)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več