Prenosni računalniki
05.01.2010 13:13

Deli z drugimi:

Share

Narejeni za posel: novi prenosniki Lenovo ThinkPad

Lenovo ThinkPad t410s
Lenovo ThinkPad t410s

Lenovo predstavlja nove prenosne računalnike iz družin Lenovo ThinkPad. Modeli T410s, T410, T510 ter W510 prinašajo visoke zmogljivosti, napredno večopravilnost ter izjemno učinkovito rabo energije, ki pripomore tudi k daljšemu času delovanja na baterije – do zavidljivih 22 ur na posameznih modelih. Uporabnike bodo razvajali tudi na dotik občutljivi zasloni ter napredne možnosti brezžičnega povezovanja.

Novi prenosniki imajo jasno razdelane vloge: model T410s odlikujeta tankost in nizka teža, a zato njegove zmogljivosti ne trpijo – namenjen je najbolj ekstremnim mobilnim uporabnikom, modela T410 in T510 sta namenjena zahtevnim poslovnim uporabnikom, medtem ko mobilna delovna postaja W510 odgovarja zahtevam profesionalcev ter grafičnih oblikovalcev.

Kombinacija visokih zmogljivosti, ki jih zagotavljajo procesorji Intel Core, tehnologija vPro ter tehnologije Lenovo ThinkVantage predstavlja odlično izbiro za poslovne uporabnike. Lenovo je v nove prenosnike ThinkPad vgradil tudi vrsto pametnih dodatkov za upravljanje s porabo, ki dinamično prilagaja obremenitve ter tako skrbi za kar se da zmerno porabo energije, s čimer podaljšuje čas delovanja na baterije, hkrati pa uporabniku hipno omogoči polne zmogljivosti, ko jih ta potrebuje.

Mobilna delovna postaja ThinkPad W510 je opremljena s kar štirijedrnim Intel Core i7 procesorjem, ki mu pri delu pomaga do 16 GB delovnega pomnilnika DDR3. Za grafiko skrbijo Nvidijine grafične rešitve, opremljene z gigabajtom lastnega pomnilnika. W510 je tudi prvi ThinkPad, ki nudi vmesnik USB 3.0, ki je po zmogljivostih do 10x hitrejši od USB 2.0.

Novi prenosniki so opremljeni s programsko opremo Lenovo Enhanced Experience, ki omogoča hitrejši zagon, delovanje in izklop sistemov z nameščenim operacijskim sistemom Windows 7. Dodana vrednost prenosnikov ThinkPad je tudi USB-vmesnik, ki kljub ugasnjenemu prenosniku omogoča polnjenje povezanih USB-naprav, denimo prenosnih glasbenih predvajalnikov ter mobilnih telefonov.

Prenosnik W510 uporabnikom nudi nov način dela, saj je opremljen z zaslonom, občutljivim na večprstni dotik. Lenovo je prav v ta namen razvil aplikacijo SimpleTap, ki uporabniku omogoča bistveno hitrejše upravljanje prenosnika prek zaslona. Opcijsko je model W510 na voljo tudi s kalibratorjem barv (povzetim po modelu ThinkPad W700), ki grafičnim oblikovalcem tudi na terenu omogoča kar najnatančnejši prikaz barv na visokoločljivem zaslonu.

Analiza uporabe tipkovnice, ki so jo opravili pri podjetju Lenovo, je razkrila, da povprečen poslovni uporabnik v tednu dni na tipki Escape ter Delete pritisne do 700 krat. Prav zato so ju pri Lenovu povečali.

Delovnik sodobnega poslovneža že dolgo ni omejen na 8 ur, temveč se pogosto tudi podaljša. Pri Lenovu zato v novo serijo prenosnikov uvajajo možnost vgradnje 9-celične baterije, ki skupaj z optimizirano porabo energije poskrbi za izjemno avtonomijo – prenosniki lahko brez priklopa na napajalnik delujejo tudi do 22 ur. Poleg standardnih žičnih in brezžičnih vmesnikov so novi prenosniki opremljeni tudi z modulom za dostop do mobilnih 3G-omrežij ter tako omogočajo stalen stik z internetom in poslovnimi omrežji.

Prenosniki ThinkPad T410s, T410, T510 ter W510 bodo v Sloveniji predvidoma na voljo proti koncu februarja, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več