Prenosni računalniki
26.06.2016 20:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface 3 se poslavlja

Windows 10 se odlično prilega tabličnima računalnikoma Surface 3 in Surface Pro 3.
Windows 10 se odlično prilega tabličnima računalnikoma Surface 3 in Surface Pro 3.

Hibridni prenosnik, ki so ga pri Microsoftu predstavili maja 2015, se počasi poslavlja. Po uradnih informacija podjetja Microsoft naj bi se proizvodnja prenosnika zaključila decembra letos. Zaloge pa so že v tem trenutku na nizki ravni. V primeru, da vam je hibridni prenosnik všeč je zdaj čas, da z nakupomo pohitite saj računalnik dolgo več ne bo na razpolago.

Microsoft Surface 3 predstavlja enega izmed najbolj prepoznavnih hibridnih prenosnikov. Pri Microsoftu so si na ta način želeli pridobiti vse tiste kupce, ki so se spogledovali z applovo tablico iPad. Dostopnejša cena je pomenila tudi primeren produkt za izobraževalni sektor vendar pa v tem trenutku večjih uspehov pri Microsoftu niso uspeli zabeležiti. Googlovi računalniki Chrome predstavljajo konkurenčnejšo alternativo.

Zanimivo pri celotni zgodbi je, da v tem trenutku Microsoft Surface 3 nima ustreznega naslednika. Pri Microsoftu so predstavili Surface Book in Surface Pro 4 vendar pa oba prenosnika ciljata na drug segment kupcev tako po specifikacijah kot tudi končni ceni. Morebiti je o koncu proizvodnje Surface 3 prenosnikov imel svoje prste vmes tudi Apple. Ni skrivnost, da si pri podjetju iz Cupertina želijo zagotoviti ustrezen delež na trgu hibridnih prenosnikov. V ta namen so konec lanskega leta predstavili 13 palčni iPad Pro. Temu je letos sledil manjši, 9,7 palčni, iPad Pro. Po nekaterih neuradnih informacijah pa naj bi razlog za takšno odločitev bil povsem drugačen. Pri Microsoftu naj bi prioritetno razvijali naslednjo posodobitev operacijskega sistema Windows 10, imenovano Redstone 2, preden se bodo znova posvetili hibridnim prenosnikom.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več