Prenosni računalniki
06.07.2016 15:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim Surface stacionarnim računalnikom

Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.
Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.

Pri Microsoftu se očitno dobro zavedajo, da so z novimi hibridnimi prenosniki Surface več kot presenetili kupce. Pričakovano je na vrsti širitev proizvodnje linije in tokrat so se pri Microsoftu ozrli v vaš dom. Pripraviti želijo novo generacijo klasičnih namiznih računalnikov, ki so primerni za domačo uporabo in s tem dopolnjujejo prenosnike Surface.

Pri tem je potrebno upoštevati dve zanimivi dejstvi. Prvo je vsekakor, da bodo pri Microsoftu s tem resno konkurirali vsem proizvajalcem tablic. Po neuradnih informacijah naj bi računalnik imel zaslon, ki bi ga bilo možno odstraniti iz nastavka in ga s tem prenašati po celotnem prostoru ter uporabljati kot tablični računalnik. Glede na to, da bi na napravi deloval operacijski sistem Windows 10 s polno funkcionalnostjo, predstavlja to zanimivo alternativo klasičnim tablicam na platformah Android in iOS. Pri Microsoftu očitno pričakujejo tudi, da bo računalnik z zaslonom na dotik zanimiv tudi v klasični obliki in ne zgolj kot prenosnik. Zanimivo bo opazovati ali bo to še dodatno zmanjševalo prodajo tablic.

Drugo dejstvo, zaradi katerega je morebitni napovedani računalnik zanimiv tudi finančnim analitikom pa je konkurenca s strani applovih iMac računalnikov. Apple trenutno ponuja najboljše klasične računalnike na trgu in Microsoft si očitno želi del te pogače za sebe. Ali bo lahko novi model Surface predstavljal resno alternativo applovi ponudbi bo potrebno počakati saj je veliko odvisno tudi od nadalnjega razvoja operacijskega sistema Windows 10, ki v tem trenutku zaostaja za macOS.

Na koncu pa je potrebno omeniti tudi ostale proizvajalce računalnikov, ki prav tako ponujajo klasične računalnike na platformi Windows 10. Microsoftova poteza bi za omenjena podjetja pomenila neposredno konkurenco in vprašanje kako bodo to razumeli na primer pri Samsungu. Nenazadnje je v preteklosti Microsoft ponujal zgolj programsko opremo in s tem prepustil trg proizvodnje računalnikov svojim partnerjem. Zdaj pa se vse bolj identificira kot neposredna konkurenca.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več