Prenosni računalniki
06.10.2012 09:52

Deli z drugimi:

Share

Američani imajo vedno raje tablične računalnike

iPad je odličen za branje revij.
iPad je odličen za branje revij.

Nekateri so ob prvem resnejšem prihodu tabličnih računalnikov na trg zmajevali z glavo, saj v njih niso videli kakšne pomembne dodane vrednosti. Kljub temu pa je njihova prodaja zelo dobra in iz meseca v mesec večja. O vedno večji priljubljenosti tablic govori tudi raziskava podjetja Pew Research, v kateri so vnovič ugotavljali, koliko odraslih Američanov, torej tistih z 18 leti in več, si lasti tablični računalnik. Rezultati kažejo, da vedno več.

Lanskega julija si je onkraj luže tablični računalnik lastilo 11 odstotkov odraslih, januarja letos jih je bilo 18 odstotkov, sedaj pa jih je že 22 odstotkov. Tako kot drugod po svetu tudi odrasli Američani najbolj posegajo po tabličnih računalnikih iPad, saj si 52 odstotkov teh uporabnikov lasti prav eno izmed teh tablic. Je pa potrebno priznati, da se iPadova dominantnost na tamkajšnjem trgu zelo zmanjšuje. Vsaj med odraslimi. Namreč še lansko leto je te tablice uporabljalo kar 81 odstotkov odraslih lastnikov tablic.

Tablice z Androidom so danes med odraslimi Američani precej bolj priljubljene, kot so bile pred časom, saj zavzemajo že 48-odstotni delež. Izmed Androidnih tablic so najbolj priljubljene tablice Kindle Fire, saj jih uporablja že precej visokih 21 odstotkov odraslih lastnikov tablic.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,