Prenosni računalniki
09.01.2015 10:11

Deli z drugimi:

Share

Hibridni računalnik, ki se vam prilagaja

Popolnoma funkcionalen prenosnik in vsestranska tablica v eni 22,6 cm (8,9”) napravi, ki si jo lahko privoščite.
Hibridni računalnik, ki se vam prilagaja
Hibridni računalnik, ki se vam prilagaja

Podjetje Toshiba Europe je predstavilo svoj najnovejši hibridni računalnik – Satellite Click Mini. 22,6 cm (8,9”) naprava je zelo kompaktna in prilagojena za kar največjo mobilnost, opravlja pa lahko dve vlogi – iz povsem funkcionalnega prenosnika z operacijskim sistemom Windows 8.1 se z enim samim pritiskom na gumb prelevi v tablico – tako vam ni treba prenašati več naprav hkrati. Kot nalašč za uporabnike operacijskega sistema Windows, ki želijo storiti več na poti, kot intuitivna prva naprava za otroke ali za študente, ki želijo najboljše od vsega, Satellite Click Mini se prilagaja glede na različne potrebe uporabnikov.

Sandor van der Ham, podpredsednik oddelka B2C PC znotraj skupine Lifestyle Products and Services Group pri Toshibi Europe, je dejal: »S prenosnikom Satellite Click Mini smo razširili družino naših hibridnih računalnikov glede na povečano povpraševanje, kakor tudi glede na povečano izbiro naprav za uporabnike, da bi tako zadovoljili njihove najrazličnejše potrebe. Danes si ljudje želijo uživati, ustvarjati in deliti vsebine, kjer koli se nahajajo, in če za to potrebujejo več naprav, to res ni praktično. Satellite Click Mini jim omogoča svobodo, da počnejo vse, kjerkoli se že nahajajo.«

Majhna naprava, veliko zabave

22,6 cm (8,9”) Satellite Click Mini tehta le 470 g in je v tabličnem načinu debel le 9,8 mm – v prenosnem načinu pa tehta 999 g2, debelina pa znaša 19,9 mm – kompaktna naprava, torej, ki lahko postane vaš najboljši prenosni sopotnik. Zaslon, ki ima ločljivost večjo od Full HD (1920×1200), nudi odlično izkušnjo ob gledanju filmov in fotografij, svetli IPS-zaslon pa omogoča tudi širši vidni kot za še večjo prilagodljivost in dobro vidnost, tudi če na zaslon gleda več oseb.

Ob ogledu vsebin naprava nudi popolnoma realistično izkušnjo, uporabniki pa lahko obkrožijo tudi s povsem jasno definiranim zvokom. Satellite Click Mini ima odlične stranske stereo zvočnike z zelo čistim zvokom, ki je še izboljšan s tehnologijo Dolby Digital Plus. Ta tehnologija zagotavlja, da vsaka nota in vsak zvok zveni prav tako, kot bi moral, zvok najvišje kakovosti pa doda globino in moč zvokom glasbe, iger in videoposnetkov.

Prestopa meje

Satellite Click Mini nudi vse, kar potrebujete za delo in zabavo prek celega dne, kadar potujete naokrog ali pa če ga uporabljate doma. S priklopljeno tipkovnico si lahko uporabniki privoščijo kar 16 ur1 ogleda videoposnetkov – kar več kot zadošča običajnemu delovnemu dnevu. V tabličnem načinu si lahko s Satellite Click Mini ogledate kar 8 ur1 različnih vsebin z enim samim polnjenjem. Inteligentni sistem polnjenja vedno najprej napolni tablico oziroma začne njeno energijo uporabljati šele, ko se izprazni baterija v tipkovnici, saj je na ta način zagotovljen najdaljši čas uporabe.

Z operacijskim sistemom Windows 8.1 z Bingom uporabniki dobijo tudi brezplačno letno naročnino za programski sistem Microsoft Office 365 in si s tem omogočijo dostop do dobro znanih programov za prebiranje elektronskih sporočil in ustvarjanje novih dokumentov. Naročnina na Microsoft Office 365 Personal pomeni tudi, da programski sistem namestite še na en računalnik, kar vam omogoča še večjo storilnost in konsistentno izkušnjo Windows na različnih napravah. Poleg tega je v naročnino vključen tudi 1 TB prostora v spletnem oblaku OneDrive, kjer uporabniki lahko shranijo številne podatke, kakor tudi 60 brezplačnih minut za klic na telefone v programu Skype, kar uporabnikom omogoča, da ostanejo v stiku s prijatelji in z družino.

Peter Han, podpredsednik svetovnega OEM-marketinga korporacije Microsoft, je dejal: »Da Toshiba še naprej vodi v inovacijah, ki uporabnikom omogočajo edinstvene naprave 2 v 1, ki jim omogočajo odlično izkušnjo z operacijskim sistemom Windows.« Dodal je še: »S 16 urami delovanja baterije z enim polnjenjem novi Satellite Mini Click nudi izjemno storilnost pri delu in zabavi.«

Vsebuje procesor Intel Atom, ta omogoča zmogljivost in hitrost, ki jo potrebujete za neovirano uživanje v najnovejših mobilnih igrah z osupljivo grafiko, omogoča pa tudi zelo hiter zagon, brskanje po spletu in učinkovito večopravilnost.

Povezljivost kadar koli in kjer koli

Hibridni prenosnik Satellite Click Mini vsebuje široko paleto možnosti za povezovanje, ne glede na to, ali ga uporabljate v tabličnem ali prenosnem načinu. V tabličnem načinu imate z izhodom Micro-HDMI možnost deljenja vsebine na večjem zaslonu, reža za kartice microSD/SDHC/SDXC omogoča preprosto deljenje vsebin, naprava pa ima tudi vrata Micro-USB 2.0. Na tipkovnici so še vrata USB 2.0 polne velikosti, ki omogočajo prenos datotek, in pa reža SD polne velikosti, ki nudi razširitev 32 GB pomnilnika eMMC. Vključena je tudi funkcija za brezžično povezavo z zaslonom, s pomočjo katere lahko brez dodatnih kablov delite avdio in video vsebine.

Ujemite trenutek

Uporabniki prav tako ne bodo zamudili ničesar s 5 MP kamero na zadnji ploskvi, ki ima funkcijo samodejnega ostrenja in s katero je moč posneti fotografije visoke kakovosti, kjer koli se nahajate. Sprednja kamera v HD-ločljivosti pa omogoča neovirano video komunikacijo s prijatelji in kolegi. S Satellite Click Mini uporabniki dobijo tudi aplikacijo TruCapture, s katero preprosto zajemajo informacije s papirnatih dokumentov, tabel ali projekcij – le s preprostim posnetkom – in tako prihranijo čas na poti. TruCapture ima tudi funkcijo izboljševanja čitljivosti informacij, in sicer tako, da zmanjša odboj in popravi barve ter s tem omogoča, da so slike in besedilo bolj razvidni, besedila pa je tudi lažje brati. Poleg tega pa je po besedilih in slikah, ki jih posnamemo z aplikacijo TruCapture, mogoče iskati želene dele in jih prenašati v druge aplikacije, saj ima TruCapture zmožnost prepoznavanja znakov.

Satellite Click Mini je enako eleganten, kakor je uporaben, na voljo pa je v satenasto zlati in biserno beli barvi. Poleg tega je tudi zelo vzdržljiv in vedno pripravljen za življenje na poti.

Toshiba Satellite Click Mini bo v Evropi na voljo v prvi četrtini leta 2015 v biserno beli barvi, v drugi četrtini pa tudi v satenasto zlati.

Toshiba Satellite Click Mini:

  • Zaslon: 22.6 cm (8.9”) WUXGA (1920×1200) IPS-zaslon z 10-točkovno podporo za dotik
  • Procesor: Intel Atom Z3735F
  • Grafika: Intel
  • Pomnilnik: 2 GB DDR3L
  • Disk: 32 GB eMMC
  • Povezljivost:
  • Tablica: 1x izhod Micro-HDMI, 1x Micro-USB in 1x reža microSD (do 128 GB), 1x mikrofon/slušalke kombinirani vhod
  • Tipkovnica: 1x USB 2.0 polne velikosti, 1x reža SD polne velikosti (do 128 GB)
  • Komunikacija: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, podpora za brezžični zaslon
  • 5 MP avto fokus zadnja kamera, 2 MP sprednja kamera
  • Zvok: stranski Dolby Digital Plus stereo zvočnik
  • Operacijski sitem: Windows 8.1 z Bingom
  • Eno leto brezplačne uporabe programske zbirke Microsoft Office 365 Personal
  • Trajanje baterije: do 16 ur1 predvajanja video vsebin s priključeno tipkovnico
  • Barva: satenasto zlata ali biserno bela
  • Dimenzije:
    • Tablični način: 235x161x9,8 mm
    • Prenosni način: 235×170,6×19,9 mm
  • Teža:
    • Tablica: 470 g2
    • Prenosni način: 999 g2

    Prijavi napako v članku
    Vas zanima več iz te teme?
    Toshiba prenosni računalniki


    Kaj berejo drugi?

    Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

    COMCOM d.o.o.

    Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
    Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
    Zlati partner

    Endava PLC

    Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
    Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

    Apogej Tech, d. o. o.

    Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
    Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

    OMREŽJE d.o.o.

    Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
    Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več