Prenosni računalniki
26.06.2010 10:16

Deli z drugimi:

Share

No Matter What Guarantee: Toshiba drži besedo?

Toshiba - No Matter What Guarantee.
Toshiba - No Matter What Guarantee.

Toshiba že kar nekaj časa vodi kampanijo, ki se nanaša na garancijo njihovih prenosnikov, karkoli se zgodi (No Matter What Guarantee)! Ker nas je zanimalo več, smo se za odgovore obrnili k Adrijanu Važdarju, Business Manager Adriatic Region.


Ali se »No Matter What Guarantee« zares nanaša na vse kar se lahko zgodi s prenosnikom? Lahko komentirate s konkretnimi primeri?

Res je, NMWG se nanaša na vse nezgode, ki se lahko pripetijo ob vsakodnevni uporabi prenosnika, kot so na primer: poškodbe ob padcu, stik s tekočino. Pokriva pa tudi nekatere druge nezgode, ki se lahko pripetijo lastniku, kot na primer: kraja prenosnika ali izguba zaposlitve. Seveda, pod nezgode se razume tiste poškodbe, ki se zgodijo nenamerno. Namerne poškodbe so izključene, prav tako tudi nemarno in neodgovorno ravnanje s prenosnikom.

Kakšne odzive na vašo »akcijo« opažate s strani uporabnikov? Je kaj izkoriščanja? So uporabniki dovolj dobro informirani?

Uporabniki so se odzvali v velikem številu in njihove izkušnje so zelo pozitivne. Ko smo se pred letom dni odločili za to kampanjo, smo želeli pokazati skrb za uporabnike v času gospodarske krize in velike negotovosti, ki jo je ta povzročila. Verjeli smo, da lahko ohranimo zaupanje kupcev, če jim ponudimo dodatno garancijo, ki jo zagotavlja odlična kakovost Toshibinih prenosnikov. Nedavno smo opravili anketo med uporabniki in na vprašanje »kako pomemben dejavnik za nakup je bila ‘Karkoli se zgodi’ garancija« je 80% vprašanih Slovencev odgovorilo »precej pomemben« ali »zelo pomemben«. To je dokaz, da smo naredili velik korak pri zagotavljanju zadovoljstva uporabnikom, kar je bil tudi naš cilj. Za informiranost o kampanji smo poskrbeli z oglasi v medijih, na prodajnih mestih, izobraževanjem prodajnega osebja, vse informacije in materiali pa smo na voljo tudi na spletni strani: www.imamgarancijo.si. Kupci vse potrebne informacije o registraciji na garancijo najdejo tudi v letaku, ki je zapakiran skupaj z novim prenosnikom.

Kako je akcija “No Matter What Guarantee” vplivala na prodajo Toshibinih prenosnikov?

Kampanja je zelo vplivala na prodajo prenosnikov. Če primerjamo prodajo Toshibinih prenosnikov v obdobju enega leta po začetku kampanje »Karkoli se zgodi« in v obdobju enega leta pred pričetkom kampanje, je prodaja zrasla za 37%.

No, moram poudariti, da za ta porast ni zaslužna le kampanja, temveč celotna dejavnost Toshibe na slovenskem tržišču, skupaj z našimi pooblaščenimi distributerji, servisi, odnosi z našimi ključnimi prodajnimi partnerji,…Na vsakem koraku želimo zagotoviti kakovost, ki stoji za imenom Toshiba.

Ali nameravate akcijo “No Matter What Guarantee” podaljševati in kako dolgo?

Kampanja »Karkoli se zgodi« traja do 24.8.2010, nato pa se bomo odločili, ali jo bomo še podaljšali. Odvisno bo predvsem od situacije na tržišču, torej, če bo še obstajala potreba po podobni kampanji.

Kakšen položaj imajo Toshibini prenosniki na svetovnem in na slovenskem trgu in kako ste zadovoljni z rezultati?

Toshiba je eden izmed petih vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov na svetu. Vodilni smo v inovacijah, kar dokazuje dejstvo, da letos praznujemo 25. obletnico prvega prenosnika. Prvi komercialni prenosnik na svetu je bil Toshiba T1100, ki je na tržišče prišel leta 1985. Letos se bomo na različne načine spominjali teh začetkov, med drugim bomo na tržišče poslali tri nove, tehnološko napredne proizvode. S stanjem na slovenskem tržišču smo zelo zadovoljni, saj v zadnjih dveh letih beležimo stalno rast prodaje in tržnega deleža, Toshibini prenosniki pa so tudi vodilni v potrošniškem segmentu. Največ nam, zato pomeni zadovoljstvo naših uporabnikov, ki sodeč po anketah, presega 95%.

Imate tudi vi kakšne izkušnje s Toshibino akcijo No Matter What Guarantee – Karkoli se zgodi? Delite svoje izkušnje – komentirajte!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več