Prenosni računalniki
11.05.2010 06:36
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Toshiba pripravlja najlažji 13-palčni prenosnik s hitro polnljivo baterijo SCiB?

Toshiba je eden vodilnih proizvajalcev zabavne elektronike.
Toshiba je eden vodilnih proizvajalcev zabavne elektronike.

Prenosni računalniki podjetja Toshiba so med računalničarji zelo priljubljeni, saj se lahko pobahajo z izjemno kakovostjo izdelave, dolgo avtonomijo delovanja, nizko težo in kompaktnostjo. To naj bi povsem držalo tudi za njihov novi miniaturni prenosnih računalnik, ki bo opremljen s 13-palčnim oziroma 33-centimetrskim zaslonom z razmerjem stranic 16:9 in zmogljivim Intelovim procesorjem Core i7. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še sistemski pomnilnik kapacitete 4 GB in trdi disk s 500 GB prostora oziroma 512-GB pogon Solid State.

Eden izmed glavnih adutov novega prenosnika bo zagotovo nizka teža, saj naj bi novinec vsega skupaj tehtal manj kot kilogram (v navezi s pogonom Solid State). Računalničarji bodo zagotovo nadvse navdušeni tudi nad inovativno litij-ionsko baterijo Super Charge Ion Batteries (SCiB), katere glavna odlika je bliskovito hitro polnjenje. Medtem ko polnjenje klasičnih litij-ionskih baterij lahko traja tudi več ur, se novinka do devetdeset odstotkov kapacitete napolni v pičlih desetih minutah.

Poleg izjemno hitrega polnjenja se Toshibina baterija lahko pobaha še z dolgo življenjsko dobo, saj po tisoč polnjenjih izgubi le odstotek polnilne kapacitete. Super litij-ionski hranilnik energije lahko ponovno napolnimo do šesttisočkrat, medtem ko običajne litij-ionske baterije zdržijo le okoli petsto polnjenj. Baterija brez težav deluje v temperaturnem območju od -40 do +45 stopinj Celzija, čeprav v zelo hladnih razmerah nudi le 80-odstotno zmogljivost.

Toshibin najlažji 13-palčni prenosnik s hitro polnjivo baterijo SCiB naj bi bil naprodaj še v letošnjem letu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več