Prenosni računalniki
11.06.2014 11:15

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski prenosnik Ultrabook s številnimi možnostmi

Podjetje Toshiba Europe GmbH je najavilo svoj prvi hibridni prenosnik Ultrabook – Satellite Click 2 Pro P30W. Ta vrhunski izjemno prenosni hibridni prenosnik lahko uporabniki brezhibno preoblikujejo iz prenosnika v tablični računalnik. Tako lahko izbirajo med prenosnikom Ultrabook z vsemi možnostmi ali tablico za predvajanje vsebin, kar je idealno za najrazličnejše načine uporabe.
Hibridni prenosnik Satellite Click 2 Pro P30W z ločljivo tipkovnico .
Hibridni prenosnik Satellite Click 2 Pro P30W z ločljivo tipkovnico .

»Sodobni uporabniki zahtevajo zmogljivost prenosnika Ultrabook in udobje tablice, ne da bi morali pri tem sklepati kompromise. Satellite Click 2 Pro P30W izkušnjo naprav Ultrabook dviguje na višjo raven, saj nudi več prilagodljivosti na poti, doma ali v pisarni ter obenem zagotavlja računalniške zmogljivosti brez omejitev in številne večpredstavnostne možnosti,« je povedal Sandor van der Ham, podpredsednik skupine za osebne rešitve v podjetju Toshiba Europe GmbH, ki je odgovoren za prodajo osebnih računalnikov končnim kupcem.

Več prilagodljivosti za svobodo izbire

Inovativna zasnova prenosnika Satellite Click 2 Pro P30W v eni napravi združuje prilagodljivo tablico in prenosnik Ultrabook brez omejitev. Osvetljeno tipkovnico polne velikosti in brez robov je mogoče preprosto odstraniti ter uporabnikom omogoča, da storilno opravljajo svoje delo ali ustvarjajo, ne da bi morali za to uporabljati drugo napravo. Z mehanizmom, ki jim omogoča, da z eno roko odstranijo ali pritrdijo tipkovnico, lahko uporabniki brez težav uživajo v različnih večpredstavnostnih vsebinah z napravo po svoji izbiri in v kateremkoli okolju.

Izbira med standardno in izboljšano tipkovnico uporabnikom nudi različne možnosti glede na njihove potrebe. Standardna tipkovnica zagotavlja trajanje baterije do 6 ur[1], kar je dovolj za ogled več filmov zapored ali dlje trajajoče delo na poti. Kot dodatna možnost je na voljo tudi izboljšana tipkovnica, ki zagotavlja do 9 ur1 delovanja brez napajanja, kar zadošča za celodnevno delo, ter trdi disk s kapaciteto 500 GB, na katerega lahko uporabniki shranijo večje video posnetke, glasbo in druge datoteke.

Izjemno prenosna zasnova

Satellite Click 2 Pro P30W je izjemno prenosen in zasnovan za uporabo kadarkoli in kjerkoli. Debelina naprave v načinu tablice je le 11 mm, v načinu prenosnika pa debelina znaša najmanj 20 mm. Tanko, lahko in vizualno privlačno ohišje iz brušenega aluminija satenasto zlate barve je obenem modno in profesionalno. Tako je prenosnik primeren za najrazličnejše priložnosti – znajde se namreč tako doma kot v pisarni ter povsod vmes.

Izjemno zabaven

Filmi, fotografije in glasba oživijo v navdušujoči zabavni izkušnji, ki jo zagotavljajo zvočne in video možnosti. Izboljšave zvočnega sistema DTS Sound, ki jih je nastavilo podjetje harman/kardon, na tablici zagotavljajo izjemne zvočne zmožnosti in odpravljajo potrebo po zunanjem zvočniku. Zaslon IPS polne visoke ločljivosti (1920 x 1080) pomeni, da so barve živahne in podrobnosti ostre, integrirano tipalo svetlobe v okolici pa svetlost zaslona LCD prilagodi svetlobnim pogojem v okolici

Ko uporabniki napravo uporabljajo kot osebni računalnik, velika sledilna ploščica na tipkovnici zagotavlja udobje pri potezah v sistemu Windows 8.1 ter lahko zmenja miško. Tako ne bodo nikdar pogrešali udobja dela na tradicionalnem preklopnem prenosniku. Satellite Click 2 Pro P30W podpira dotike z 10 prsti za izboljšano uporabnost in uporabniki lahko razliko resnično izkusijo pri računalniških igrah in brskanju po spletu.

Vrhunska zmogljivost prenosnika Ultrabook, kjerkoli že ste

S procesorji Intel Dual Core i5 četrte generacije za prenosnike Ultrabook in grafičnimi moduli Intel HD 4400 naprava Satellite Click 2 Pro P30W zagotavlja zmogljivo in brezhibno izkušnjo bodisi pri zabavi bodisi pri delu z več aplikacijami istočasno. Disk SSD s kapaciteto do 256 GB je integriran v tablico in prinaša dovolj prostora za shranjevanje dokumentov in večpredstavnostnih datotek ter zagotavlja vrhunsko odzivnost in hiter zagon.

Komunikacija in povezljivost brez kompromisov

Vrhunski prenosnik Satellite Click 2 Pro P30W uporabnikom omogoča, da ostanejo v stiku s svojimi prijatelji in sodelavci v visoki ločljivosti, zahvaljujoč spletni kameri visoke ločljivosti na sprednji strani naprave. Ta se povezuje z mikrofoni z odpravljanjem šumov za jasno komunikacijo. Kamera z ločljivostjo 5 milijonov točk na hrbtni strani naprave vključuje samodejno ostrenje in uporabnikom omogoča, da ostrenje in osvetlitev nadzorujejo z dotiki na zaslonu.

Na voljo je široka paleta možnosti za povezovanje, ki odgovarjajo na različne potrebe, ne glede na to, v katerem načinu uporabniki uporabljajo napravo Satellite Click 2 Pro P30W. Priključki in reže so na voljo tako na tablici kot tudi na tipkovnici. Tablica ima micro-HDMI izhod za priklop dodatnih zaslonov in podpira izhodni signal ločljivosti 4K za prikaz osupljivih vsebin na združljivih televizijskih sprejemnikih. Poleg tega ima tablica tudi priključek USB 2.0 polne velikosti in režo SD/SDHC/SDXC. Tipkovnica vključuje še izhod HDMI polne velikosti, dva priključka USB 3.0 polne velikosti in režo SD polne velikosti za prilagodljive možnosti za hiter prenos podatkov. Za izmenjavo vsebin in komunikacijo z drugimi napravami skrbita Intel WiDi in podpora za brezžične zaslone, kar omogoča prikazovanje vsebin na večjih zaslonih brez potrebe po priklapljanju kablov. Satellite Click 2 Pro P30W prav tako podpira najnovejši standard Wi-Fi 802.11ac za hiter dostop do interneta in ima vgrajen modul za povezovanje preko standarda Bluetooth 4.0.

Hibridni prenosnik Satellite Click 2 Pro P30W bo v Evropi na voljo v tretjem četrtletju leta 2014.

[1] Podatek temelji na preizkusu 2012


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več