Procesorji
05.07.2013 11:34

Deli z drugimi:

Share

AMD napada z energijsko učinkovitejšimi procesorji Richland

Podjetje AMD bo kmalu ponudilo v prodajo dva nova procesorja družine Richland, ki bosta pri polni obremenitvi proizvedla do največ 45 vatov toplotne moči. Novinca bosta kljub temu kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam, saj za preračunavanje podatkov uporabljata 4-procesorske sredice.
Podjetje AMD verjame, da si bo s procesorji Richland ponovno pridobilo zaupanje uporabnikov namiznih in prenosnih računalnikov.
Podjetje AMD verjame, da si bo s procesorji Richland ponovno pridobilo zaupanje uporabnikov namiznih in prenosnih računalnikov.

Podjetje AMD je v začetku junija za namizne in prenosne računalnike pripravilo procesorje z oznako Richland, ki so zmogljivostno primerljivi z novimi Intelovimi procesorji Haswell (http://goo.gl/cSMYk). Zmogljivim novincem se bosta kmalu pridružila še procesorja s prodajnima oznakama A10-6700T in A8-6500T, ki se bosta lahko pobahala z izjemno nizko porabo električne energije. Novinca z vgrajeno zmogljivo grafično rešitvijo bosta namreč pri polni obremenitvi proizvedla le do 45 vatov toplotne moči. To je inženirjem podjetja AMD uspelo doseči predvsem na račun manjše frekvence delovanja.

Čeprav procesorja AMD A10-6700T in A8-6500T pri polni obremenitvi porabita do največ 45 vatov električne moči, bosta zlahka kos tudi zahtevnejšim nalogam, saj za preračunavanje podatkov uporabljata štiri procesorske sredice frekvence 2,5-oziroma 2,1-gigahercev. Za shranjevanje vmesnih izračunov je na voljo štiri megabajte drugonivojskega pomnilnika L2, medtem ko je preračunavanju tudi nekoliko zahtevnejših grafičnih oblik kos vgrajena grafična kartica AMD Redeon HD 6850D frekvence 720 megahercev.

Energijsko učinkovitejša procesorja AMD A10-6700T in A8-6500T družine Richland sta tako kot zmogljivejši brati opremljena s podnožjem Socket FM2. Novinca bosta po vsej verjetnosti razpolagala tudi s tehnologijo Turbo Core, ki omogoča samodejno povečanje frekvence posamičnega jedra v primeru, da aplikacija v določenem trenutku potrebuje več procesorske moči.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več