Procesorji
10.01.2010 08:12

Deli z drugimi:

Share

Intel predstavil popolnoma novo družino procesorjev Intel Core

Prvi 32-nanometrski procesorji, v novi proizvodni tehnologiji že ob predstavitvi na voljo procesorji iz različnih cenovnih razredov.
INTEL CORE i5
INTEL CORE i5

Podjetje Intel je predstavilo popolnoma novo družino procesorjev Intel Core za leto 2010, ki prinašajo izjemno integracijo in pametno zmogljivost, vključno s tehnologijo Intel Turbo Boost Technology za prenosne in namizne računalnike ter vgradne naprave.

Predstavitev novih čipov Intel Core i7, i5 in i3 sovpada s prihodom Intelovega prelomnega 32-nanometrskega proizvodnega procesa, ki bo prvič v zgodovini takoj uporabljen pri proizvodnji procesorjev različnih cenovnih razredov in integraciji grafike visoke ločljivosti neposredno v procesor. Ta neverjetni dosežek in inovacija je posledica Intelovih vlaganj v vrednosti 7 milijard USD, ki jih je podjetje napovedalo lansko leto, na vrhuncu globalne gospodarske recesije.

Intel je predstavil več platformnih izdelkov, vključno z več kot 25 procesorji, brezžičnimi vmesniki in nabori čipov. Predstavljeni so bili novi procesorji Intel Core i7, i5 in i3, nabori čipov Intel 5 Series Chipset ter vmesniki Intel Centrino za omrežja Wi-Fi in WiMAX (z novo funkcijo Intel My Wifi). Proizvajalci računalnikov so že napovedali več kot 400 zasnov za prenosne in namizne računalnike na temelju novih izdelkov, dodatnih 200 pa je pričakovanih še za vgradne naprave.

Novi procesorji Intel Core za leto 2010 se proizvajajo z 32-nanometrskim proizvodnim procesom, ki vključuje Intelovo drugo generacijo tranzistorjev high-k metal gate. Ta tehnika skupaj z drugimi izboljšavami pomaga izboljšati hitrost računalnika, hkrati pa zniža tudi porabo energije.

Novi procesorji za namizne in prenosne računalnike ter vgradne naprave, ki temeljijo na Intelovi nagrajeni arhitekturi Nehalem, zagotavljajo pametno zmogljivost za glasbo, igranje iger, videoposnetke, filme, fotografije, družabna omrežja in druge zahtevne vsakdanje aplikacije. Ob tem bodo izredno tanki prenosni računalniki z novimi procesorji Intel Core lahko ponudili uravnoteženost zmogljivosti, sloga in dolgotrajnega trajanja baterije v sistemu, ki bo tanek manj kot en palec.

Novi procesorji Intel Core i7 in Core i5 imajo ekskluzivno tehnologijo Intel Turbo Boost Technology za prilagodljivo zmogljivost in pametnejše računalništvo. Ta tehnologija samodejno poveča zmogljivost in prilagodi obremenitev, s čimer daje uporabniku več zmogljivosti, ko jo potrebuje. Tehnologija Intel Hyper-Threading Technology, na voljo pri procesorjih Intel Core i7, Core i5 in Core i3, omogoča pametno večopravilnost, saj vsako procesorsko jedro izvaja več niti. S tem zagotavlja izjemno odzivnost in odlične zmogljivosti, usklajene z vodilno energijsko učinkovitostjo pri sočasnem procesiranju več opravil.

Intel 5 Series Chipset, ki podpira nove procesorje Intel Core, je prvi Intelov nabor čipov na enem čipu, ki predstavlja razvoj iz preprostega povezovanja komponent v rešitev, ki zagotavlja različne inovacije in zmožnosti platforme. Družina Intel Core vključuje tudi druge tehnike za varčevanje z energijo, kot je tehnika HUGI (»hurry up and get idle«), ki procesorjem omogoča hiter zaključek opravil in s tem varčevanje z energijo.

Nova družina procesorjev Intel Core za leto 2010 kot prva prav tako integrira grafične zmogljivosti v procesorje za osebne računalnike. Z rešitvijo Intel HD Graphics procesor zagotavlja navdušujoče vizualne zmogljivosti in gladko predvajanje videa v visoki ločljivosti. Prav tako gre za prvo integrirano rešitev z večkanalnim zvokom Dolby TruHD in DTS Premium Suite. Intel HD Graphics podpira razširjene 3D-igre brez dodatnih video kartic in nudi popolno podporo za nov operacijski sistem Microsoft Windows 7. Naslednja intuitivna funkcija, ki je na voljo kupcem prenosnih računalnikov, je Intel Switchable Graphics, ki omogoča igralcem grafično zahtevnih iger samodejni preklop iz Intelove integrirane grafike na dodatno grafično kartico med delovanjem sistema, brez potrebe po ponovnem zagonu, kar poskrbi za optimalno trajanje baterije in zmogljivost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,