Procesorji
06.09.2014 15:01

Deli z drugimi:

Share

Intel s tremi zmogljivimi, a energijsko varčnimi procesorji Core M

Procesorji Intel Core M bodo zlahka kos tudi zahtevnejšim nalogam!
Procesorji Intel Core M bodo zlahka kos tudi zahtevnejšim nalogam!

Podjetje Intel je na tehnološki konferenci IFA 2014 naznanilo novo generacijo procesorjev, ki vsaj trenutno ponujajo najboljše razmerje med zmogljivostjo in porabo električne energije. Novinci družine Core M namreč temeljijo na osnovi napredne 14-nanometrske tehnologije, kar pomeni, da so v primerjavi z zdajšnjimi procesorji zmogljivejši in varčnejši z dragoceno električno energijo. Procesorji Intel družine Core M bodo zaradi njihove izjemne energijske varčnosti kot nalašč za prenosnike dva v enem, kjer aktivno hlajenje zaradi omejenih dimenzij ni želeno.

Intel je na tehnološki konferenci IFA 2014 predstavil tri procesorje, in sicer model 5Y70, 5Y10a in 5Y10. Novinci so opremljeni s štirimi procesorskimi sredicami frekvence od 2,6 gigahercev do dveh gigaherccev, pri polni obremenitvi pa porabijo le 4,5 vate električne moči. Vgrajena grafična kartica Intel HD5300 pa bo zlahka opravila tudi z najzahtevnejšimi grafičnimi opravili. Prvi Intelovi procesorji naj bi bili nared za prodajo proti koncu letošnjega leta, prve naprave opremljene z njimi pa lahko na trgu pričakujemo v začetku naslednjega leta.

V prvi polovici naslednjega leta bo podjetje Intel ponudilo v prodajo še procesorje s sredicami Broadwell, ki bodo namenjeni osebnih računalnikom in strežniškim sistemom. Najzmogljivejši model nove generacije Intelovih procesorjev za strežnike naj bi imel za preračunavanje podatkov na voljo kar 18 procesorskih sredic, za osebne računalnike in zmogljive delovne postaje pa bodo na voljo procesorji z do desetimi procesorskimi sredicami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,