Procesorji
07.01.2014 07:14

Deli z drugimi:

Share

Intel želi Windows in Android pod eno streho!

Podjetje Intel je napovedalo prihod bogate palete mobilnih naprav, ki bodo polno združljive tako s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.1 kot Androidom 4.4 KitKat. Medtem ko so kupci nad namero podjetja Intel bolj kot ne navdušeni, so pri podjetju Microsoft in Google nad njo precej zadržani.
Intel verjame v sožitje operacijskih sistemov Windows in Android na področju tabličnih računalnikov in hibridnih tablic.
Intel verjame v sožitje operacijskih sistemov Windows in Android na področju tabličnih računalnikov in hibridnih tablic.

Podjetje Intel je s pripravo prvih 64-bitnih procesorjev družine Bay Trail dal jasno vedeti, da se zavzema za povečanje števila tabličnih računalnikov in hibridnih tablic, ki lahko poganjajo tako Microsoftov operacijski sistem Windows kot Googlov mobilni sistem Android. Novi procesorji so namreč polno združljivi s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.1, saj podpirajo vse naprednejše funkcije sistema in najnovejšim mobilnim sistemom Android 4.4 KitKat. Poleg tega se Intelovi 64-bitni procesorji družine Bay Trail lahko pobahajo še z večjo učinkovitostjo in manjšo poraba električne energije tako v primerjavi s predhodnikom kot izdelki konkurenčnega podjetja ARM.

Medtem ko so uporabniki tabličnih računalnikov nad namero podjetja Intel bolj kot ne navdušeni, so nad njo zadržani tako pri podjetju Microsoft kot Google. Ker je podjetje Intel edino, ki trenutno podpira sočasno poganjanje operacijskih sistemov Windows in Android, bi to namreč še dodatno povečalo njegov monopol na procesorskem trgu. Poleg tega bi se lahko razvoj programske opreme podražil, saj bi morale programske hiše za celotno paleto njihovih izdelkov pripraviti različico tako za osebne računalnike kot mobilne naprave. Ali bodo tablični računalniki in hibridne tablice z Windowsom in Androidom preživele na trgu ali ne, pa bodo seveda odvisno od povpraševanja končnih kupcev in od števila podjetij, ki se bodo odločila za tovrstni pristop.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več