Projektorji
24.02.2010 13:09
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucija – CASIO projektorji brez žarnice

..Prvi projektor na svetu za poslovno rabo brez klasične žarnice - nižji stroški vzdrževanja - normalno dosegljiva cena - okolju prijazni..
CASIO Green Slim
CASIO Green Slim

Pri CASIO projektorjih smo se razvadili njihovih zmogljivosti in majhnosti. Najbolj nam je bil všeč 2x optični zoom, USB vhod in priročna velikost. In tudi nova serija A ohranja vse tiste prednosti, na katere smo bili pri njih navajeni in dodaja revolucionarne novosti. CASIO Green Slim serija so prvi projektorji na svetu brez klasične žarnice in z visoko svetilnostjo.

CASIO projektorji so opremljeni s kombinacijo Laser in LED Hybrid tehnologije za izvor svetlobe, s čimer dosegajo visoko svetilnost med 2000 in 3000 ANSI lumni. Pomembna prednost nove tehnologije je tudi ta, da z urami delovanja ne izgublja na svetilnosti, kot smo bili vajeni do sedaj. Gre za prve tako zmogljive projektorje brez klasičnih žarnic, ki vsebujejo okolju nevarno živo srebro. Ta novost, zelena revolucija, bo pretresla industrijo projekcijskih tehnologij.

Novi projektorji so okolju prijaznejši. Ne vsebujejo žarnic z živim srebrom, delovanje je kar do 20.000 ur, poraba energije pa je manj kot 1 W v stanju pripravljenosti. S tem se tudi bistveno zmanjšajo stroški vzdrževanja, projektor je potrebno le enkrat letno peljati na čiščenje, to pa je tudi vse.

CASIO je s serijo A približal projektorje predvsem tistim, ki jih je skrbela cena nadomestnih žarnic. Pri teh okolju prijaznih projektorjih CASIO uporabnikom zagotavlja do 15 let delovanja brez stroškov menjave žarnic (pri normalni uporabi projektorja – 220 dni v letu, šest ur dnevno).

Projektorji serije A so na voljo v klasični ločljivosti XGA (1024 x 768) in tudi WXGA (1280 x 800) ločljivosti, ki je čedalje pogostejša pri prenosnikih. Ponašajo se z HDMI vhodom, ki omogoča prenos slike na veliko platno v izvirni kvaliteti slike. Pet modelov serije A je na voljo tudi z USB vhodom, ki poleg predstavitve brez računalnika omogoča tudi brezžično povezavo z računalnikom. V brezžično omrežje se lahko med sestankom priklopijo kar štirje računalniki. Pohvaliti je treba tudi funkcijo »Quick start & stop«, ki omogoča zagon projektorja v pičlih osmih sekundah in takojšen izklop. Poudarek je tudi na kvaliteti barv, nova tehnologija zagotavlja še boljšo, natančnejšo reprodukcijo barv in svetlejšo sliko. So izredno priročni, saj so vsi modeli velikosti A4, debeline le 43 mm in teže le 2,3 kg. Gre za stilsko oblikovane mobilne projektorje, ki jih boste zlahka prenašali v svoji torbi za dokumente. Dvakratni optični zoom pa vam zagotavlja odlično prilagodljivost pri postavitvi v manjših ali večjih sejnih sobah.

Revolucionaren izvor svetlobe je CASIO dosegel s tehnologijo, ki združuje rdečo barvo z rdečo LED diodo, modro z modrim laserjem in zeleno barvo s pretvarjanjem modrega laserja preko fosforja. Za doseganje svetilnosti do 3000 lumnov s tem revolucionarnim virom svetlobe so zgolj uporabili fosforjevo napravo, ki spremeni dolžino valov in faz modrega laserja skozi DLP sistem.

Na voljo bo 10 različnih modelov serije A. Osnovni model XJ-A130 vam ponuja XGA ločljivost, HDMI vhod, 2x optični zoom in 2000 lumnov svetilnosti. Model XJ-A255 pa ima WXGA ločljivost, 3000 lumnov svetilnosti in še uporabni USB/WLAN vhod. Vsi modeli pa so seveda opremljeni z novim virom svetlobe. Revolucija! In nujnost, da tak projektor postane tudi vaš spremljevalec pri poslovnih predstavitvah.

Prvi modeli bodo v Sloveniji na voljo predvidoma konec marca. Uvoznik za projektorje CASIO je Center Projekcije.
oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več