Tipkovnice in miške
24.11.2011 13:24
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžična miška brez baterij?

Namesto uporabe posebnih litij-ionskih baterij oziroma standardnih AA ali AAA baterij Geniusova miška za napajanje uporablja poseben kondenzator.
Namesto uporabe posebnih litij-ionskih baterij oziroma standardnih AA ali AAA baterij Geniusova miška za napajanje uporablja poseben kondenzator.

Genius je predstavil zanimivo brezžično miško DX-Eco, ki za svoje delovanje ne potrebuje nikakršne baterije. Namesto uporabe posebnih litij-ionskih baterij oziroma standardnih AA ali AAA baterij, Geniusova miška za napajanje uporablja posebeni kondenzator.

Takšen koncept omogoča veliko manjšo težo miške in povsem enostavno uporabo za končnega uporabnika – miško je potrebno polniti 1x tedensko, samo polnjenje pa traja zgolj 3 minute. Seveda, uporabnikom ne bo več treba skrbeti za nakup novih baterij. Poleg inovativnega napajanja,ima miška DX-Eco ergonomsko ogrodje prilagojeno desničarjem, ki je ob straneh zaščiteno s posebno gumo. Miška ponuja izjemno hitro scrollanje velike količine besedila, tipko za spremembo ločljivosti in še dvae stranska gumba.

Optični senzor BlueEye ponuja ločljivost 1600 dpi, ki se lahko s pritiskom na poseben gumb zmanjša na 800 dpi. Miška domnevno odlično funkcionira na različnih vrstah podlag, vključno s steklom, marmorjem in tkanino, njena cena pa bo znašala 50 ameriških dolarjev.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
miške za računalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901