Fotoaparati in kamere
04.01.2010 06:16

Deli z drugimi:

Share

Rasistične spletne kamere HP

Spletne kamere HP očitno niso naklonjene temnopoltim računalničarjem!
Spletne kamere HP očitno niso naklonjene temnopoltim računalničarjem!

Onkraj luže

se spet dviguje kup prahu. Za svojevrsten škandal je tokrat poskrbelo podjetje Hewlett Packard in sicer z novo družino spletnih kamer, opremljenih z najnovejšo programsko opremo za prepoznavo obrazov. Programska oprema za prepoznavo obrazov in sledenje gibanja glave namreč sploh ne deluje pri osebah temne polti. Videoposnetek napake v programski opremi sta računalniška zanesenjaka objavila na spletnem naslovu http://www.youtube.com/watch?v=t4DT3tQqgRM.

Služba za odnose z javnostjo pri podjetju Hewlett Packard je medtem že sporočila, da je podjetje že stopilo v kontakt s svojimi poslovnimi partnerji z namenom čimprejšnje odprave odkrite napake. Programski hrošč pa se po vsej verjetnosti »skriva« v algoritmu, ki za sledenje gibanja glave meri razlike in kontrastno intenzivnost med očmi ter zgornjim delom lic in nosu.

Pri podjetju Hewlett Packard so prepričani, da imajo njihove spletne kamere težavo pri zaznavanju kontrasta le v kolikor ni na voljo dovolj svetlobe. Napaka naj bi bila vsaj po zagotovilih računalniškega giganta opravljena še pred koncem januarja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
spletne kamere

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710