Nas in strežniki
27.09.2013 07:43
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Podjetja potrebujejo znanje, izkušnje in preverjene IT rešitve«

Poslovna konferenca HP Horizont 2013 je združila okoli 400 gostov. Z nagovorom jo je sklenil dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport v Republiki Sloveniji.
Utrinek iz svečane otvoritve HP Horizont 2013
Utrinek iz svečane otvoritve HP Horizont 2013

»Prepričani smo, da lahko le s tesnim sodelovanjem poiščemo rešitve za svetlejšo prihodnost. HP ima znanje, izkušnje iz prakse, izpopolnjeno ponudbo in posluh za potrebe uporabnikov. Prevzemamo vlogo, ko skupaj s strankami gradimo temelje za rast in razvoj poslovanja,« je na današnji poslovni konferenci HP Horizont 2013 svoje misli sklenil Iztok Klančnik, generalni direktor HP Slovenija.

Na Ljubljanskem gradu je dogodek združil okoli 400 poslovnih uporabnikov tehnologij, ponudnikov, odločevalcev, IT strokovnjakov in gostov iz drugih gospodarskih področij. Obiskovalcem je ponudil nov pogled na soočanje z izzivi sodobnega časa preko predstavitve obstoječih primerov dobre poslovne prakse in tehnoloških rešitev, ki pripomorejo k optimizaciji poslovanja – z oprijemljivimi rezultati.

V HP so v ta namen k sodelovanju povabili uporabnike, da skupaj predstavijo svoje izkušnje. Tako so se kot referenčni primeri predstavile organizacije Pošta Slovenije, Debitel, Ministrstvo znanosti, izobraževanja in športa Republike Hrvaške, Gen-I, Skupina HSE in drugi. Na ta način je HP pokazal, da danes ni več zgolj tehnološki ponudnik, ampak poslovni in razvojni partner, ki skupaj s svojim uporabniki gradi infrastrukturo za rast poslovanja. Tudi zato je bil slogan letošnje konference »nova podoba prihodnosti«.

»Udejanjamo nov način razmišljanja o vlogi IT v poslovanju, kjer v ospredje svoje ponudbe postavljamo pomen poslovne vrednosti, ki jo naša tehnologija mora zagotavljati. Na ta način našim uporabnikom ponujamo takšne rešitve, ki v največji možni meri odgovarjajo na njihove konkretne poslovne izzive. To smo s predstavitvijo primerov, ki resnično in preverjeno delujejo v praksi, želeli pokazati udeležencem naše poslovne konference in verjamem, da nam je to tudi uspelo,« je dodal Iztok Klančnik.

Ob Iztoku Klančniku je svoj pogled na prihodnost v otvoritveni svečanosti predstavil tudi mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, ki je s družbo HP nedavno sklenila dogovor o skupnem nastopu na regionalnem trgu IT storitev in računalništva v oblaku. Otvoritvene nastope je zaključil Andraž Grahek, direktor in partner svetovalnega podjetja Capital Genetics, ki je s slušatelji delil svoja razmišljanja o ukrepih, potrebnih za učinkovit izhod iz gospodarske krize in ponovno doseganje rasti poslovanja.

V rednem delu poslovne konference je sledilo več kot 15 strokovnih predavanj s predstavitvami primerov dobre prakse in referenčnih zgodb, strokovni del programa pa je v zaključni slovesnosti sklenil dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport v Republiki Sloveniji. V svojem govoru je izpostavil predvsem pomen razvoja človeških virov, znanja in znanosti za napredek družbe, višjo dodano vrednost ustvarjenega ter svetlejšo prihodnost.

Poudaril je: »Cilj, ki smo si ga zadali na ministrstvu, vrhovna ideja, ki nas vodi, je to, da smo mi pravzaprav ministrstvo za razvoj človeških virov. Naša naloga je, da ustvarjamo sistem, kjer lahko vsak razvije svoj potencial do njegovega ali njenega maksimuma. V tem razvijanju potenciala je najpomembnejša kakovost izobraževanja. Vlaganje v razvoj človeških virov je naša najboljša naložba v prihodnost.«


Minister je izpostavil tudi pomen povečanega vlaganja v raziskave in razvoj in ob tem omenil t. i. pametno specializacijo: »Gre za to, da v državi identificiramo ključne industrijske potenciale in jih povežemo s ključnimi raziskovalnimi kapacitetami. Le združitev tega nas lahko vodi naprej. Vloga IKT v tem procesu je, da vse elemente ustrezno povezuje.«


Ob koncu govora je minister izpostavil še vlogo IKT v šoli ter omenil projekt e-Šolske torbe, katerega dolgoročni cilj je, da bi nekoč otroci v šolo nosili le še e-torbo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več