Nas in strežniki
30.09.2014 19:17

Deli z drugimi:

Share

Lenovo dokončno odkupil IBM-ov strežniški oddelek x86

Družba Lenovo sporoča, da je postopek prevzema IBMovega oddelka, ki skrbi za razvoj, proizvodnjo in prodajo strežnikov na platformi x86, zadostil vsem regulatornim zahtevam. Omenjen oddelek s 1. oktobrom postaja del družbe Lenovo, ki s to potezo prevzema tretje mesto na lestvici proizvajalcev strežnikov x86.
Lenovo dokončno odkupil IBM-ov strežniški oddelek x86
Lenovo dokončno odkupil IBM-ov strežniški oddelek x86

Lenovo bo tako prevzel družine strežnikov System x, BladeCenter, Flex System, Flex x86, NeXtScale in iDataPlex ter pripadajočo programsko opremo, omrežne rešitve ter storitve podpore. Korporacija IBM bo po prodaji strežniškega oddelka x86 v svoji lasti obdržala družine izdelkov System z, Power System, Storage System, PureApplication, PureData in Flex strežnike na platformi Power.

“Z zaključkom omenjenega prevzema bo Lenovo postal še prepričljivejši proizvajalec strojne opreme in tretji največji proizvajalec strežnikov na svetu. Naše prioritete bodo posvečene uspešni integraciji, saj želimo doseči, da stranke prehoda ne bi občutile. Z našim globalnim dosegom, učinkovitostjo ter operativno odličnostjo ter IBMovo legendarno kakovostjo, inovacijami ter podpornimi storitvami nam bo uspelo dokazati, da lahko v prihodnjih letih postanemo vodilno podjetje na področju izdelave računalniških rešitev za največja podjetja,” je povedal predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo Yang Yuanqing.

Sodelovanje med podjetjema sega že v leto 2005, ko je Lenovo od IBM-a kupil oddelek osebnih in prenosnih računalnikov. Letos je Lenovo od podjetja Google odkupil tudi oddelek Motorola Mobility in tako postal tudi tretji največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu.

“Prevzem je jasen dokaz, da Lenovo premišljeno in odgovorno vlaga v razvoj panoge, saj želi postati vodilno tehnološko podjetje. S strežniki ima podobne načrte kot z osebnimi računalniki, kjer je podjetje z izjemno kakovostno izdelavo ter operativno učinkovitostjo prevladalo na trgu,” je dodal izvršni podpredsednik podjetja Lenovo Gerry Smith.

Januarja letos najavljeni prevzem je tako zaključen, podjetji pa že načrtujeta skupno strateško sodelovanje na številnih drugih področjih, med drugim pri diskovnih sistemih Storwize, tračnih sistemih za hranjenje podatkov, bliskovnih sistemih hrambe podatkov, oblačnih storitvah SmartCloud ter rešitvah Global Parallel File System in Platform Computing. Lenovo bo svojim strankam v okviru celovitih IT-rešitev nudil tudi izdelke, ki so še vedno del IBMovega prodajnega programa. Po prevzemu bo družba Lenovo skrbela za vzdrževanje strežnikov x86 in podporo strankam, pri čemer ji bo nekaj časa pomagal tudi IBM, zato se za poslovne stranke področje podpore in pomoči ne bo bistveno spremenilo.

Zaposleni v oddelku strežnikov IBM x86 se bodo tako pridružili Lenovu in bodo zvečine delovali na lokacijah v Raleighu, Pekingu, Šanghaju, Šenzenu ter Tajpeju. Oddelek IBM x86 bo postal del Lenovo oddelka Enterprise Business Group, ki ga vodi Gerry Smith, dosedanji vodja IBMovih strežnikov x86, Adalio Sanchez, pa bo njegov podpredsednik. Po zaključenem prevzemu bo Lenovo 100-odstotni lastnik IBMovega programa strežnikov x86, številni zaposleni v ZDA in na Kitajskem pa se bodo družbi pridružili 1. oktobra. Zaradi velikega števila držav in poslovnih procesov bodo prenos poslovnih operacij, integracija in prehod zaposlenih v regiji EMEA opravljeni v naslednjih mesecih, še pred zaključkom poslovnega leta.

Vrednost nakupa znaša 2,3 milijarde ameriških dolarjev, pri čemer bo Lenovo dve milijardi kupnine poravnal v gotovini, preostanek pa z lastnimi delnicami. Transakcijo in druge regulatorne zahteve so že odobrili regulatorni organi ZDA (CFIUS), Evropske komisije in kitajskega Ministrstva za trgovino.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640