Tablični računalniki
11.09.2013 11:10

Deli z drugimi:

Share

Microsoftovi tablici Surface 2 konec septembra!

Microsoft je predstavnikom sedme sile razposlal vabila za dogodek, na katerem naj bi predstavil drugo generacijo trenutno nič kaj priljubljenih tabličnih računalnikov Surface. Računalniški gigant bo tudi tokrat pripravil dve različici tablic Surface 2, in sicer s procesorji ARM in Intel.
Druga generacija Microsoftovih tablic Surface bo opremljena z zmogljivejšo strojno opremo in novim operacijskim sistemom Windows.
Druga generacija Microsoftovih tablic Surface bo opremljena z zmogljivejšo strojno opremo in novim operacijskim sistemom Windows.

Tablični računalniki Microsoft Surface so med uporabniki sila nepriljubljeni, saj je trenutno povpraševanje po njih na tako nizki ravni, da ga nekateri proizvajalci že celo umikajo iz evropskega trga. To pa se utegne spremeniti že 23. septembra, saj naj bi računalniški gigant javnosti predstavil novi generaciji tablic Surface 2, ki bosta na voljo tako s procesorji ARM kot Intel Haswell. Novinca bosta deležna temeljite prenove strojne opreme, medtem ko bo oblika ostala tako rekoč nespremenjena.

Zmogljivejši tablični računalnik Surface 2 Pro bo opremljen s četrto generacijo procesorja Intel Core s procesorskimi sredicami Haswell, ki bo pohitril delovanje ob hkratnem zmanjšanju porabe električne energije. Novost se bo lahko pobahala še z daljšo avtonomijo delovanja, vgrajenim pomnilnikom kapacitete oseb gigabajtov in nameščenim operacijskim sistemom Windows Pro 8.1. Tablica Surface 2 RT pa bo temeljila na osnovi zmogljive platforme Nvidia Tegra in mobilnega operacijskega sistema Windows RT 8.1. Strojna oprema novosti bo obsegala še 10,6-palčni (26,9-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in zmogljivo baterijo, ki bo zagotavljala do osem ur avtonomije.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več