Tablični računalniki
06.06.2014 15:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Toshiba predstavlja nova tablična računalnika Encore 2

Elegantno oblikovanje, dostopna cena, prilagojeno za operacijski sistem Windows – od tablic Toshiba Encore 2 lahko pričakujete še mnogo več!
Toshiba predstavlja nova tablična računalnika Encore 2
Toshiba predstavlja nova tablična računalnika Encore 2

Podjetje Toshiba Europe GmbH je naznanilo najnovejšo ponudbo Windows 8.1 tablic – Encore 2 WT10-A, 25,65 cm (10.1”) in Encore 2 WT8-B, 20,32 cm (8”). Obe tablici sta idealni spremljevalni napravi, saj poleg osnovnih funkcij nudita še veliko več. V Sloveniji bosta na voljo v tretji četrtini leta 2014.

Encore 2 tablici, ki ju poganja štirijedrni procesor Intel Atom zagotavljata zmogljivost in hitrost, ki je potrebna za uživanje v najnovejših mobilnih igrah z osupljivo grafiko, kakor tudi za hiter zagon, brskanje in večopravilnost. Za vse, ki želijo videti in narediti več s cenovno ugodno tablico za Windows 8.1, je elegantna in lahka 10.1” Encore 2 WT10-A idealna. Večji zaslon je svetel, jasen in pri ogledu raznovrstnih medijev omogoča še večjo poglobljenost, vključena pa sta tudi 2 GB pomnilnika, ki vam nudita izboljšano večopravilnost in breztežavno delovanje. Za vse, ki zahtevajo večjo mobilnost, pa je tu prekrasno elegantna 8” Encore 2 WT8-B tablica, ki je optimizirana za uporabo v pokončnem načinu.

Windows 8.1 z Bingom
Obe tablici, Encore 2 WT10-A in WT8-B, imata operacijski sistem Windows 8.1 z Bingom, ki vsebuje številne uporabne funkcije z najnovejšimi posodobitvami. Tablici vključujeta enoletno naročnino za Microsoft Office
365, ki vam zagotavlja svobodo branja, urejanja, ustvarjanja in deljenja dokumentov ali predstavitev, kjer koli že ste, in sicer s programi Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access in OneNote. V ceno je všteta tudi spletna hramba OneDrive ter zakupljene minute telefonskih pogovorov prek Skypa, s čimer tablici kupcem že od samega začetka uporabe nudita veliko dodano vrednost.

Izrazito elegantna zasnova
Kljub komaj opaznim razlikam med tablicama Encore 2 WT10-A in Encore 2 WT8-B je stilska eleganca tista, s katero izstopata, hkrati pa sta perfektna mobilna spremljevalca. Uvajata novo in edinstveno identiteto tablic Toshiba, saj imata oba modela satenasto zlato ogrodje in barvno ujemajočo tanko ploščo. Obe tablici sta ergonomično oblikovani in se ponašata z zaobljenimi robovi, ki omogočajo boljši oprijem, zvočniki pa so postavljeni na mesto, ki ob držanju omogoča nemoten pretok zvoka. Zaradi nekoliko manjših dimenzij je Encore 2 WT8-B idealna za enoročno uporabo.

Čeprav je Encore 2 WT8-B idealna za uporabo v pokončnem načinu, sta obe tablici primerni za uporabo v vseh smereh in sta večnamenski, tako da zaslon, na katerem gledate film, preprosto obrnete in že ste pripravljeni na branje vaše elektronske pošte. Ker je funkcionalnost ključni del oblikovanja, so vsi vhodi in gumbi pazljivo postavljeni, tako da je priključevanje drugih naprav instinktivno hitro in preprosto. Na primer: gumb Windows je prikladno nameščen na stranskem delu tablice, kar uporabnikom omogoča popolno izkušnjo z enim samim dotikom.

Realistične slike, avtentični zvoki
Obe tablici imata vgrajeni visokokakovostni zadnji kameri z ločljivostjo 5 MP s Full HD 1080p video zajemom s 24 sličicami na sekundo pri Encore 2 WT8-B in 30 sličicami na sekundo pri Encore 2 WT10-A ter prednji kameri, ki sta optimizirani za video klice. Obe, sprednja in zadnja kamera nudita kar se da natančno reprodukcijo barv in izboljšane rezultate pri nizki svetlobi za še bolj realistično sliko. S pomočjo funkcije TruCapture je s kamero moč slikati table, dokumente in projekcije, ki jih potem lahko uporabite na predavanjih, sestankih in pri predstavitvah, s čimer uporabnikom prihranite ponovno tipkanje podatkov, ki so bili zapisani na roko. Čitljivost je pri obeh tablicah mogoče preprosto izboljšati s povečanjem barvne korekcije in z ostrejšimi slikami z nizkim odsevom, pri zvoku.

Čist zvok, ki prihaja iz dveh funkcionalno postavljenih stereo zvočnikov, vas bo prav tako navdušil. Z Dolby Digital Plus Advanced Audio kakovostjo zvoka se lahko uporabniki povsem predate pristnemu prostorskemu zvoku, vsakršne motnje, ki jih običajno povzročajo zvočniki in ojačevalci, pa so odstranjene. Tablica Encore 2 WT10-A vsebuje tudi dušilec odmeva, zaradi česar bolj jasno slišite glasove med pogovori ali sestanki, dušilec hrupa, ki minimalizira hrupe v ozadju, pa vsebujeta obe predstavljeni tablici.

Uporabniku prijazni za še večjo učinkovitost
Toshibin pripomoček za zaslon je zlahka dostopen preko namizja in nam na zahtevo razširi elemente, kot so besedilo ali ikone, ter nam s tem omogoča, da jih na ekranu lažje vidimo in uporabljamo. To precej olajša rokovanje in nadomešča neprestano menjavo nastavitev gledanja, nudi pa tudi precej izboljšano uporabniško izkušnjo, predvsem na manjši tablici Encore 2 WT8-B.

Za Encore 2 obstaja tudi možnost namestitve Toshiba Bluetooth tipkovnice s ClickPadom, ki omogoča dodatno feksibilnost in povečanje produktivnosti ter je povsem optimizirana za 10.1” model, kompatibilna pa je tudi z 8” modelom. Skupaj s satenasto zlato tipkovnico in temno rjavim pokrovom enkratno dopolnjuje oblikovanje tablice Encore 2 WT10-A. S preprostim mehanizmom za namestitev in odstranitev, preprostim origami zloženkam podobnim stojalom in integrirano podlogo na klik, je oblikovana tako, da 10.1” tablico spremeni v praktični prenosni računalnik, ki je vedno idealen za delo ali študij.

Povezani in pripravljeni na vse
Encore 2 WT10-A in Encore 2 WT8-B imata širok razpon prilagodljivih priključkov s pomočjo katerih lahko uporabnik hitro prenese filme, igre ali glasbo. Obe imata mikro USB-priključek za izmenjavo vsebin in mikro SD vhodom za nemoteno souporabo z drugimi Windows napravami v realnem času, medtem ko ima Encore 2 WT10-A tudi mikro HDMI izhod za prikazovanje vsebin na večjih zaslonih. Vhod za mikro SD kartico omogoča, da pomnilnik razširimo do 128 GB, za vse tiste, ki želijo več prostora za svoje fotografije in dokumente. Vsebino je mogoče preprosto sinhronizirati z ostalimi napravami Windows preko Wi-Fi povezave – več kot 8-urno trajanje baterije pa nam omogoča, da tablica deluje, kadar koli želi uporabnik delati, študirati ali le predvajati film.

Poleg tega lahko uporabniki svoj TV-sprejemnik spremenijo v drugi zaslon s pomočjo brezžične zaslonske tehnologije. Funkcija je na voljo na obeh napravah, še posebej pa je uporabna pri manjši 8” tablici, kar je idealno za ogled predstavitev, dokumentov ali pretakanje spletnih video vsebin na televizijo, s čimer uporabniki omogočijo ogled večji skupini ljudi.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več