Televizorji
15.04.2014 12:23

Deli z drugimi:

Share

Toshibina CEVO tehnologija za čustveno izkušnjo gledanja TV

Intelligent Smart TV Cloud nudi napredne načine upravljanja in uživanja vsebin, vključno s samopriporočljivim snemanjem s pomočjo MediaGuide Replay
Intelligent Smart TV Cloud nudi napredne načine upravljanja in uživanja vsebin, vključno s samopriporočljivim snemanjem s pomočjo MediaGuide Replay

Družba Toshiba Europe je predstavila novo serijo L74, ki združuje inovacijo izboljšane kakovosti zvoka in slike z inteligenco naprednih storitev Smart TV Cloud v enem Full HD 3D televizorju.

Čudovito izpopolnjen, opremljen s procesorjem Dual-Core Engine. L74 je oblikovan tako, da zaposli vse čute, z bogatejšim zvokom, čistejšim dialogom in svetlejšimi slikami ter izbirami poglobljenega 3D in osebnega gledanja. Idealna za vse tiste, ki želijo pametnejše izkušnje gledanja, je serija L74 izdelana z namenom, da bi bila središče kateregakoli doma in na voljo v treh velikostih zaslona, vse do 140 cm (55”).

Močno poglobljena, svetlejša slika

Izboljšana kakovost slike z uporabo tankega Direct LED zaslona prihaja na dan skupaj s strani Toshibe uvedeno tehnologijo CEVO™ Picture, ki zagotavlja veliko ostrejšo in izjemno gledljivo sliko, ki je do 75 odstotkov svetlejša[1] kot pri prejšnjih modelih, zahvaljujoč novemu sistemu z ozadno osvetlitvijo in novi tehnologiji obnavljanja z naborom čipov. Z uporabo tega mehanizma za napredno obdelavo je povečan tudi obseg barv, zahvaljujoč uporabi širših svetlečih diod, kar prinaša bolj poglobljene podrobnosti in obogati slike na zaslonu. Z uporabo tehnologije obnavljanja z naborom čipov je CEVO™ Picture sposoben prevzeti stisnjene oddajane slike in jih vrniti v njihovo želeno stanje, ki se običajno izgubi v procesu snemanja. Izjemna jasnost slik in širši obseg barv skupaj zagotavljata uporabnikom znatno boljšo izkušnjo gledanja.

Spretno uglašen prostorni zvok

Z novo tehnologijo CEVO™ Audio je izboljšana tudi kakovost zvoka. Z njo se dramatično izboljša obseg basov med 150 Hz in 100 Hz, da bi se ustvarilo bogatejše in razsežnejše zvočno polje – za neverjeteno močen avdio iz tako tankega televizorja, zahvaljujoč novem oblikovanju zvočnikov. S sposobnostjo upravljanja ozadnega šuma in posebej dialoga, tehnologija ločevanja zvoka pomeni, da imajo uporabniki poln nadzor vrste avdia, ki ga želijo poslušati. Če želi uporabnik gledati nogometno tekmo v živo in tudi biti bolj vključen v akcijo, lahko utiša komentarje. Prav tako lahko uporabniki, ki želijo povišati dialog v drami ali filmu, zmanjšajo učinke iz ozadja.

Kot del novorazvitega CEVO™ Audio sistema lahko uporabniki uživajo popolno poglobljeno izkušnjo izboljšanja zvoka DTS Premium Sound™ prek izboljšanih stereo zvočnikov 15 W. Z uporabo svoje napredne tehnologije dekodiranja DTS Premium Sound™ pretvarja standardni stereo avdio v navidezni prostorski zvok.

Bolj poosebljen Smart TV Cloud

S storitvami Smart TV Cloud, na voljo v seriji L74, je postal še bolj inteligenten in izkušnja še bolj poosebljena, zahvaljujoč inovativnim funkcijam, kot je MediaGuide Replay, ki je del novega, posodobljenega uporabniškega vmesnika.

Namesto da bi samo priporočala vsebine na podlagi splošnih trenutnih trendov gledanja, nova funkcija, nova enkratna Toshibina TV-storitev osebnega spremljanja MediaGuide Replay predlaga prihodnje programe, v katerih bi oseba uživala na podlagi njenih prejšnjih navad gledanja in snemanja. Te vsebine in tiste, ki so domnevno podobne, se samodejno snemajo[2] v skladu z individualnimi profili, kar pomeni, da se lahko različni člani družine prijavijo na svoje osebne kanale zabave. Tako bodo uporabniki težko zamudili epizode svojih priljubljenih TV-programov ali priljubljenih filmov.

Funkcija Personal Video Recording (PVR)[3] omogoča preprost dostop do funkcij, kot so snemanje na dotik, TimeShift, EPG snemanje in priporočila. Uporabniki lahko začasno ustavijo gledanje televizijo v živo, da bi prevzeli telefonski klic. Na primer, PVR začne s snemanjem ostalega dela programa, vse dokler oseba ni pripravljena nadaljevati tam, kjer je prekinila.

Poleg tega integracija TwitterTM prinaša uporabnikom na televizor najnovejše trendne teme v realnem času. Medtem so tudi drugi ponudniki priljubljenih storitev z vsebinami že pripravljeni na serijo L74 – vključno z YouTubeom® – prav tako tudi množica aplikacij za glasbo, novice in zabavo.

Enakomernejše delovanje in slike

L74 odlikuje tudi novi procesor Dual-Core Engine, ki izboljšuje delovanje televizorja, s tem ko omogoča enakomernejše večopravilno izvajanje ključnih aplikacij za boljšo uporabniško izkušnjo. Prav tako ločljivost Full HD 1080p prinaša na zaslon dodatno kakovost, medtem ko tehnologija AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) zagotavlja jasno in svetlo sliko z enakomernejšimi slikami pri hitro gibljivih scenah, kot so športne scene ali filmi, polni akcije.

Serija L74 nudi vstop v svet 3D[4] z možnostjo gledanja filmov in TV-programov z jasno in življenjsko globino v podrobnostih. 2D vsebina se lahko pretvaja v 3D, uporabniki pa lahko v svojih že obstoječih zbirkah in oddajani zabavi uživajo še bolj presenetljivo in realistično.

Lažji dostop do naprav in vsebin

Serija televizorjev L74 nudi več povezav, tako da se lahko vsebine delijo in ogledujejo. Več HDMI® vhodov prinaša zabavo na veliki zaslon prek prenosnega računalnika, igralne konzole, predvajalnika Blu-rayTM ali televizijskega komunikatorja – uporabniki prek USB vhodov »vstavijo in poženejo« vsebino naravnost s svoje naprave za shranjevanje. L74 odlikuje tudi medijsko predvajanje iz hišnega omrežja, ki pomeni, da se lahko v filmih in drugih medijih uživa na televizorju, brez potrebe, da se preide na računalnik ali se ga fizično poveže. Intel® WiDi in brezžični zaslon sta tudi na voljo, tako da si lahko uporabniki delijo vsebine iz kateregakoli združljivega prenosnika ter v njej uživajo na velikem zaslonu brez kupa kablov.

Serija televizorjev Toshiba L74 bo v Sloveniji na voljo v začetku maja 2014.

Opombe:

[1] V primerjavi s podobnimi modeli iz leta 2013.

[2] Snemanje se izvaja, ko je TV v stanju mirovanja. TV snema na zunanji USB trdi disk, ki se prodaja posebej.

[3] TV snema na zunaji USB trdi disk, ki se prodaja posebej.

[4] Vključeni 4 pari pasivnih očal.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18