Monitorji
21.12.2015 14:55

Deli z drugimi:

Share

Z osupljivimi novimi monitorji podjetja LG sanje postanejo resničnost

Novi monitorji UltraWide z razmerjem zaslona 21:9 in monitorji ločljivosti 4K so zasnovani za ustvarjalno poklicno rabo in igre.
Z osupljivimi novimi monitorji podjetja LG sanje postanejo resničnost
Z osupljivimi novimi monitorji podjetja LG sanje postanejo resničnost

Računalniki igrajo nepogrešljivo vlogo v poklicnem in zasebnem življenju, zaradi česar je LG Electronics (LG) predstavil nov nabor izdelkov, ki uporabnikom nudijo več svobode pri prilagajanju svojega okolja za delo ali zabavo glede na čedalje večje zahteve. Na sejmu zabavne elektronike CES 2016 bo LG predstavil najnovejše monitorje UltraWide z razmerjem zaslona 21:9 in monitorje z ločljivostjo 4K za računalniške igre. Zasnovani so za najvišjo storilnost in zabavo, ki ju zahtevajo napredni uporabniki.

Na LG-jevem razstavnem prostoru z monitorji na sejmu CES bo prikazanih več sanjskih postavitev, ki so zasnovane na podlagi navdušujoče ponudbe monitorjev podjetja. Ena od postavitev za igralce in poklicne uporabnike bo temeljila na 34-palčnem ukrivljenem monitorju UltraWide z razmerjem zaslona 21:9 (model 34UC98), ki vključuje priključke Thunderbolt 2. Velikost zaslona z ločljivostjo QHD (3440 x 1440), tehnologija IPS za višjo kakovost slike ter poenostavljene možnosti so zasnovane za potrebe širokega nabora uporabnikov, od navdušencev nad igrami do strokovnjakov za digitalne vsebine, ter zagotavljajo celovito večpredstavno izkušnjo tako za ustvarjalce vsebin kot tiste, ki radi uživajo v kakovostnih vsebinah.

LG 34UC88 nudi izjemno sliko ločljivosti QHD na širokem ukrivljenem zaslonu UltraWide z razmerjem 21:9. Enako osupljiv je tudi LG-jev monitor izjemno visoke ločljivosti 4K (model 27UD68), ki z ostro sliko zagotavlja, da igre ne bodo nikoli več videti enako. Oba monitorja izkoriščata tehnologijo FreeSync podjetja AMD za brezhibno igralno izkušnjo brez neželenih pojavov, zatikanja ali manjkajočih slik.

Na razstavnem prostoru na sejmu CES bo LG prikazal tudi monitor UltraWide 34UM88 z razmerjem 21:9 in ravnim zaslonom. Gre za popolni delovni monitor za profesionalne uporabnike, kot so fotografi in grafični oblikovalci, ki se zanašajo na natančno reprodukcijo slike. Širša delovna površina tega monitorja pomeni višjo storilnost, saj imajo uporabniki na voljo večjo delovno površino, na kateri lahko eno ob drugi pregledujejo fotografije in istočasno uporabljajo več aplikacij. Podpora za kable Thunderbolt je nepogrešljiva za ustvarjalce, ki se pri svojem delu srečujejo z velikimi posnetki in video datotekami.

Na sejmu CES bo prvič uradno predstavljen tudi 27-palčni LG-jev monitor z ločljivostjo 4K (model 27UD88), ki je namenjen ustvarjalcem in vključuje najnovejše priključke USB-C. Priključek predstavlja naslednjo generacijo povezljivosti računalnikov, saj monitor uporabnikom omogoča, da prenosnik polnijo enako hitro kot z namenskim kablom in obenem prenašajo podatke s hitrostmi priključka USB 3.0. Ker potrebujejo le en kabel, lahko uporabniki priklopijo prenosnik na zunanji monitor, obenem pa monitor služi tudi za napajanje in odpravi potrebe po več kablih. Model 27UD88 nudi prednastavljene barve, vključno s priljubljenima standardoma Rec. 709 in SMPTE-C, s čimer uporabnikom nudi hiter in enostaven način, da prilagodijo sliko glede na prikazane vsebine.

Poleg interno razvite tehnologije IPS za izboljšavo barv bo LG v ponudbi monitorjev za leto 2016 predstavil vrsto navdušujočih oblikovnih elementov. Skoraj neviden rob na izbranih modelih Infinity Display (24MP88) in elegantna stojala ArcLine prispevajo pridih elegance, ki dopolnjuje izjemno lepoto monitorjev IPS.

»Navdušeni smo, da lahko na sejmu CES mednarodnemu občinstvu prikažemo svoje najnovejše inovacije na področju monitorjev,« je povedal Jang Ik-hwan, vodja oddelka za monitorje in osebne računalnike v podjetju LG Electronics. »LG vedno razvija inovacije, s katerimi presega pričakovanja strank, ter ustvarja izdelke z oblikovanjem, ki vzame dih, in uporabniško izkušnjo brez primere.«

Udeleženci sejma CES 2016 so vabljeni, da v središču Las Vegas Convention Center v dvorani Hall #8204 med 6. in 9. januarjem obiščejo razstavni prostor podjetja LG in si sami ogledajo najnovejše monitorje.

Več informacij vam je na voljo tukaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LG monitorji LCD monitorji 4K monitorji


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več