Monitorji
05.01.2013 11:30

Deli z drugimi:

Share

Sharp ne bo zmogel zadostiti vsem naročilom za 1080p zaslone!

Mobilnik Oppo Find 5, ki ga pričakujemo na policah trgovin v prvi četrtini letošnjega leta, ima zaslon s kar 441 pikami na palec.
Mobilnik Oppo Find 5, ki ga pričakujemo na policah trgovin v prvi četrtini letošnjega leta, ima zaslon s kar 441 pikami na palec.

Zasloni na naših pametnih telefonih so iz leta v leto boljši. Število pik na palec je v lanskem letu pri številnih mobilnih telefonih znašalo nad 200, pri nekaterih pa tudi nad 300. Za leto 2013 pa se je napovedovalo, da bo to leto, v katerem bomo deležni precejšnjega števila mobilnikov, ki bodo premogli 400 pik na palec in več. Za to bodo skrbeli zasloni s Full HD ločljivostjo (1080p). Eden redkih proizvajalcev teh zaslonov je Sharp. Po besedah DigiTimes-a pa to japonsko podjetje žal ne bo sposobno proizvesti toliko tovrstnih zaslonov, kot prejema naročil.

To z drugimi besedami lahko pomeni, da bodo nekatera podjetja primorana na trg poslati manj modelov in mobilnikov s tako visoko ločljivostjo, kot si želijo. Kdaj točno bo Sharp lahko proizvedel toliko tovrstnih zaslonov, kot prejema naročil, ni znano.

Sharp sicer velja za izredno pomembno podjetje za proizvodnjo zaslonov za mobilne naprave. Podjetje je sredi lanskega leta pripravilo tudi zaslon, ki premore kar 498 pik na palec (http://goo.gl/ui6A9). Gre za 6-palčni (15,2-centimetrski) zason, ki temelji na osnovi revolucionarne tehnologije IGZO. Sodeč po informacijah DigiTimes-a naj bi pri podjetju Apple načrtovali, da bodo v letu 2013 skoraj vse njihove naprave opremljene z zasloni te tehnologije (http://goo.gl/NENAI).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sharp monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več